Antwerpen, Brussel en Gent presenteren nieuw beleid ter bescherming van holibi’s en transgenders

Gent presenteert zijn Regenboogactieplan waarmee men de stad meer holibi en transgender vriendelijk maakt. Gentenaars worden beter geïnformeerd over homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders met behulp van educatieve pakketten . De stad wil de kennis en de expertise vergroten en gelijke kansen bieden aan de doelgroep. Er is een overeenkomst getekend die Gentse politieagenten een tweedaagse opleiding geeft om de veiligheid en acceptatie van holebi’s en transgenders te verbeteren.

Antwerpen roept transgenders op geweld te melden. Voor dringende hulp kunt u bellen met 101. En voor niet dringende gevallen kunt u de blauwe lijn bellen 0800-12312. Ook wil de politie van Antwerpen meer diversiteit binnen het korps bevorderen.

Brussel nam een ordonnatie aan tegen discriminatie op basis van gender-identiteit of gender-expressie. De stad beschermt transgenders tegen discriminatie bij het leveren van goederen en diensten. De ordonnatie was nodig en stelt discriminatie op basis van gender-identiteit of gender-expressie vanaf nu gelijk met discriminatie op basis van geslacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here