Nederland: alleen SGP en PVV tegen (AWGB) Algemene wet gelijke behandeling voor transgender- en intersekse-mensen.

De Tweede Kamer heeft met een ruime meerderheid de nieuwe wet aangenomen die het verbod op discriminatie op grond van geslacht nog iets duidelijker moet maken.

De wet is een initiatief van D66, PvdA en GroenLinks. Zij willen dat “het ongeoorloofd onderscheid maken op grond van geslachtskenmerken, genderidentiteit en genderexpressie” expliciet wordt verboden.

Verschillende partijen hadden in eerste instantie kritiek op de wet om juridische redenen. Het verbod op discriminatie op grond van geslacht is al wettelijk geregeld. Om die reden stemde de PVV uiteindelijk tegen. De SGP heeft ook nog inhoudelijke bezwaren.

De drie partijen moeten hun wet nu gaan verdedigen in de Eerste Kamer, om ook daar een meerderheid te overtuigen. Als ook de Eerste Kamer met het voorstel instemt, beschermt de wet voortaan tegen discriminatie op grond van geslachtskenmerken, genderidentiteit (of iemand zich man of vrouw voelt) en genderexpressie (of iemand die zich mannelijk of vrouwelijk gedraagt (travestie uitingen)). Nu beschermt de wet hen slechts tegen discriminatie op basis van ‘geslacht’ of ‘hetero- of homoseksuele gerichtheid’.

Bron : https://nos.nl/artikel/2239689-alleen-sgp-en-pvv-tegen-nieuwe-transgender-en-interseksewet.html

en Volkskrant, TNN Nederland, Vera Bergkamp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here