Op 3 januari om 8 uur maakte Marleen Hufkens als een van de eersten gebruik van de nieuwe transgenderwet. Ze liet haar geslachtsaanduiding ‘M’ op haar identiteitskaart wijzigen in een ‘V’. Drie maand later belde ZiZo haar op na haar tweede bezoek aan het districtshuis van Deurne.

In januari ondertekende Marleen Hufkens een verklaring bij de burgerlijke stand waarin ze verklaarde dat ze de ‘M’ op haar geboorteakte wilde wijzigen in een ‘V’. Ze kreeg een ontvangstbewijs mee naar huis en moest minimum drie maanden wachten vooraleer ze terug naar de burgerlijke stand kon trekken.

De drie maanden zijn ondertussen verstreken en Hufkens trok vanmorgen (4 april) terug naar het districtshuis van Deurne om een tweede verklaring te ondertekenen waarin ze haar geslachtsaanduiding bevestigde.

Daarna wijzigde de ambtenaar van de burgerlijke stand officieel de ‘M’ in een ‘V’. Hufkens kreeg ook een nieuw rijksregisternummer en maakte direct een afspraak om haar nieuwe identiteitskaart aan te vragen.

“Ik ben heel vriendelijk ontvangen op de burgerlijke stand. Het was nieuw voor de ambtenaar, maar hij had alle nodige informatie en heeft stap voor stap de procedure correct doorlopen. Ik ben nu officieel een meisje”, zei een opgetogen Hufkens aan ZiZo.

Bron: https://zizo-online.be/article/12913

04/04/2018 – 15:04

Stijn Depoorter

Beeld: ZiZo

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here