Thai bokser Nong Rose Bancharoensuk een Thaise transvrouw met meer dan 150 overwinningen op haar naam in het mannen Thai boksen (Muay Thai) vecht 6 januari 2017 in Frankrijk. Ze is de eerste Thai transvrouw die in Frankrijk een gevecht aangaat.

Songchai Ratanasuban, Muay Thai’s een invloedrijke promotor, veranderdede strikte dresscode-regels enige tijd geleden en orgasniseerde in  Rajadamnern Stadion een wedstrijd waarbij het dragen van sportbeha en lang haar mogelijk is. En dat maakte de weg vrij voor transvrouw Nong Rose om haar eerste gevecht aan te gaan in het wereldberoemde stadion. In Thailand is het niet mogelijk identiteit papieren te wijzigen daardoor vechten transvrouwen in de mannenklasse.

Nong Rose debuteerde in het in de mannenklasse en maakte handig gebruik van de gewijzigde regelgeving in het Thai boxen. Ze was de allereerste trans vrouw die ooit een gevecht aanging in de mannenklasse.

“Ik vecht liever tegen mannen”

Ze begon met boksen op 8 jarige leeftijd, gecoacht door haar oom. Vanaf haar kindertijd voelt ze zich meisje, Op 14-jarige leeftijd neemt ze definitieve beslissing voor haar transitie en gaat als jonge vrouw door het leven. Nong Toom is haar grote idool en de eerste transvrouw in het Thai boksen. De meiden werken intensief samen om de carrière van Nong Rose verder uit te bouwen.

Nong Toom kon dankzij haar prijzengeld in het Thai boxen haar transitie betalen. In de film ‘Beautiful Boxer’ uit 2004 is haar levensverhaal gedocumenteerd.

https://youtu.be/i2sk-TfuHA4

https://www.facebook.com/scroll.in/videos/1478056805610528/

 

#FRANCE ?? Le champion de France de Muay Thaï Akram Hamidi affrontera la boxeuse thaïlandaise transgenre Nong Rose ?? samedi 6 janvier.

#FRANCE ?? Le champion de France de boxe thaï Akram Hamidi affrontera la boxeuse transgenre Nong Rose ?? samedi 6 janvier.

Geplaatst door FRANCE 24 op vrijdag 5 januari 2018

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here