TNN doet een oproep om het geluid van de transgender gemeenschap mee te laten klinken bij de aanpassing van de nieuwe Transgenderwet. In de huidige regelgeving is het mogelijk voor transgender mensen om de officiële vermelding van geslacht te veranderen, hier hangt echter wel een prijs aan: een deskundigenverklaring van wel meer dan €300,-! Voor veel trans mensen in Nederland is dit een flink bedrag en een onnodige belemmering.

Op dit moment ligt er een voorstel op tafel om de Transgenderwet aan te passen. Een van de grootste veranderingen is het laten vervallen van deze verplichte deskundigenverklaring. Een belangrijke stap voor de Nederlandse transgender gemeenschap. Helaas ziet niet iedereen het zo; in een reeds gepubliceerd artikel van Trouw kwam helaas veel weerstand en transfobie naar voren. Ook moeten trans kinderen onder de 16 jaar het belang van de wijziging éérst bij de rechter aantonen en komen er geen veranderingen voor non-binaire personen.

Voor deze voorgestelde aanpassing kan je via een internetconsultatie tot 12 februari reageren en eventueel advies geven. TNN en Transvisie vinden het belangrijk dat het perspectief van de transgender gemeenschap hierin wordt meegewogen, met name trans kinderen, en non-binaire personen. Op de website van TNN valt meer over dit onderwerp te lezen, waaronder voorbeeldbrieven van steunbetuig voor laagdrempelige wijziging van de geslachtsvermelding voor trans kinderen en wettelijke erkenning van non-binaire personen.

Bron: https://www.transvisie.nl/laat-je-horen-over-de-transgenderwet/

By Transvisie

 

Vorig artikelAlle vrouwen hebben recht op veiligheid, dus ook trans vrouwen
Volgend artikelNog veel werk te doen, blijkt uit Jaarrapport van ILGA-Europe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in