De hitserie ‘Orange is the new Black’ die zich afspeelt in een Amerikaanse vrouwengevangenis wordt met drie seizoenen verlengd tot en met de zomer van 2019.

De serie is gebaseerd op de bestseller van Piper Kerman. Eén van de hoofdrolspeelsters in de serie is Piper. Komische scenes en verbaal en fysiek geweld wisselen elkaar in rap tempo af. De serie is doorspekt met lesbische liefdesscènes. Laverne cox als sophia burset orange is tje new black03

In de serie speelt ook actrice Laverne Cox. Laverne is een transgender actrice die in de serie Sophia Burset speelt. Ze vertolkt een prachtige rol als gevangeniskapster die haar geslachtsoperatie financierde met credit card fraude. Daarom is ze veroordeeld en zit ze in een vrouwengevangenis. Haar medegevangenen en familieleden die bij haar op bezoek komen worstelen met haar besluit tot transitie.
Voor transgenders is de empathie en het gebrek eraan herkenbaar en realistisch vertolkt.

Laverne zegt hierover: ‘er zijn nog steeds veel transgenders die het heel moeilijk hebben. Wij lopen nog steeds gevaar, simpelweg omdat wij willen zijn wie wij zijn. Ik hoop dat de aandacht die transgenders nu krijgen zich vertaalt in publiek beleid om ons leven ook echt beter te maken (bron: Nu.nl).

De nieuwe afleveringen gaan 17 juni a.s. in première. De serie wordt door Lionsgate Television en wordt uitgezonden op netflix.com

In de serie spelen de volgende acteurs en actrices: Taylor Schilling, Uzo Aduba, Kate Mulgrew, Laura Prepon, Laverne Cox, Dascha Polanco, Danielle Brooks, Selenis Leyva, Samira Wiley, Taryn Manning, Yael Stone, Jackie Cruz, Lea DeLaria, Adrienne C. Moore and Elizabeth Rodriguez, along with Michael Harney and Nick Sandow.

Bron: netflix.com

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=th8WT_pxGqg

Bron picture: dbq magazine laverne cox.JPG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here