Het verhaal van Petra De Sutter en haar strijd als transvrouw, arts en politica (V)

‘(Over)leven’ is het strijdlustige levensverhaal van een inspirerende vrouw die geen uitdaging uit de weg gaat.

Jarenlang leefde Petra De Sutter als vrouw in een mannenlichaam, tot ze op haar veertigste besloot zich te bevrijden en de transitie te maken. In dit openhartige boek kijkt de befaamde gynaecologe en vruchtbaarheidsspecialiste terug op de bepalende momenten in haar leven.

Petra De Sutter levert in haar boek interessante inzichten over de uitdagingen waar we op vlak van vruchtbaarheid voor staan.
Ze graaft diep in haar jeugd en in haar ziel: hoe heeft ze het gevecht met zichzelf overleefd? Waar heeft ze de veerkracht en het doorzettingsvermogen gevonden om uiteindelijk de gelukkige vrouw, partner, ouder, professional en politica te worden die ze nu is?petra de sutter01

Petra De Sutter (1963) is arts-gynaecoloog en hoofd van de Afdeling voor Reproductieve Geneeskunde aan het UZ Gent, waar ze patiënten met vruchtbaarheidsproblemen helpt. Daarnaast is ze hoogleraar aan de Universiteit Gent, gecoöpteerd senator voor de Vlaamse politieke partij Groen en lid van de Raad van Europa.

Samen met journaliste Elke Lahousse (Knack Weekend) tekende ze haar verhaal op. Petra De Sutter | (Over)leven – Mijn strijd als transvrouw, arts en politica.

ISBN 978 90 223 3221 4 | € 19,99 | verschijnt: 29 februari 2016

Verkrijgbaar: Standaard boekwinkel, Bruna, Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here