24/07/2018

België: Personen in de transitie kunnen een hormonale behandeling krijgen, indien gewenst. Sustanon © is een hormoonpreparaat voor transmannen en non-binaire personen en wordt om de twee à drie weken in de spier geïnjecteerd.

Het preparaat Sustanon wordt tijdelijk niet verdeeld in België en zou terug beschikbaar zijn vanaf 22 oktober 2018. In overleg met endocrinologen raden wij iedereen die Sustanon neemt één van volgende twee opties aan:

Vraag je apotheker om Sustanon te bestellen via het buitenland. Zo kan het bijvoorbeeld via Nederland geïmporteerd worden voor 13 euro per spuit.

Je kan ook overstappen naar Nebido ©. Nebido is een langwerkende, inspuitbare vorm van testosteron undecanoaat. Daarvan moeten slechts vier injecties per jaar toegediend worden. Als je dit wenst, heb je één spuit nodig om de periode tot 22 oktober te overbruggen. Nebido kan voorgeschreven worden door de huisarts.

Wij raden zelfmedicatie en extra hormonen innemen naast de voorgeschreven behandeling heel sterk af. Ook hormonen aankopen via internet en zonder voorschrift wordt afgeraden. Volg steeds het advies van de arts.

http://transgenderinfo.be/tijdelijke-stockbreuk-sustanon/

Vorig artikelLGBT-politieke partij op komst in Israël
Volgend artikelDe GenderMixBoot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in