De conservatieve Amerikaanse staten Alabama, Arizona, Georgia, Louisiana, Maine, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, West Virginia en Wisconsin hebben een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse overheid (Obama Administration) tegen de toilet- en kleedkamerkeuzevrijheid voor transgenders.
De wet die door de staat North Carolina in maart werd aangenomen bepaalt dat transgenders de WC moeten gebruiken die overeenkomt met het geslacht op hun identiteitskaart. En de wet bepaalt ook dat transgenders dit juridisch niet mogen aanvechten. De wet is een ernstige schending van de transgenderburgerrechten en beperkt de gender-expressie van transgenders in hun dagelijks leven.

Pat McCrory gouveneur North Carolina
Pat McCrory gouveneur North Carolina

Obama dreigde eerder de federale onderwijsbudget geldkraan dicht te draaien als de WC-wetsvoorstellen (House Bill2 (HB2)) in de gewraakte staten tot wetgeving zouden leiden. Zo ontvangt North Carolina na aanname van de wet $1150 subsidie minder per student van de federale overheid. De totale overheidssteun voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs is 55 miljard dollar per jaar.

De elf conservatieve staten beschuldigen de federale overheid van beperking in het democratisch proces omdat Obama zich bemoeit met hun HB2-wetsvoorstellen en wetgeving. De Amerikaanse overheid beroept zich op de Civil Rights Act en beschermt daarmee de uitingsvorm (sekse) die transgenders kiezen. De gewraakte staten bestrijden de Obama interpretatie van de Civil Rights Act en noemen het standpunt een historische vergissing.gender-neutral-toilet ijsland.jepg_ (2)

De Civil Rights Act uit 1964 was de bekroning op de burgerrechtenbeweging van de vorige eeuw. De wet verbiedt discriminatie op basis van ras, huidskleur, religie, sekse of afkomst.

De conservatieve beweging gebruikt oneigenlijke argumenten om hun pleidooi kracht bij te zetten.
Nog nooit heeft het toiletgebruik van transgenders geleid tot aanrandingen of verkrachting op scholen en in de openbare ruimte. Iets wat wel wordt beweerd door de conservatieven. De transgendergemeenschap betreurt de hetze die de conservatieve staten voeren. Met de rechtszaak die de elf staten aanspannen blijft het onderwerp nog heel lang nieuws in de media. De conservatieven kiezen bewust om transgenders te misbruiken in hun verkiezingsstrijd tegen de democraten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here