Zondag 9 juli wordt het indrukwekkende Aldus Sybren van Micha Meinderts gepresenteerd bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam. Het eerste exemplaar wordt om 16.00 uur uitgereikt aan kinderboekenschrijver Paul van Loon; held van Micha en schrijver van de zeer succesvolle reeks ‘De griezelbus’.

Aldus Sybren is een prachtige mix van de klassieke coming-of-age en het zeer actuele thema genderdysforie. Sybren is pas gescheiden en verhuist na twintig jaar Amerika terug naar Rotterdam.
Single homoman

Afgezien van zijn oom kent niemand hem daar en weet niemand dat hij drie jaar geleden nog door het leven ging als vrouw. In zijn nieuwe land, zijn nieuwe lijf en in zijn nieuwe rol als single homoman probeert Sybren uit te vinden wat hij wil, en met wie. Terwijl heimwee en twijfel aan hem knagen, maakt hij langzaam nieuwe vrienden, maar Sybren ontdekt ook dat een nieuwe start maken lastiger is dan hij hoopte.
Micha Meinderts

Toen Micha Meinderts (Gouda, 1981) geboren werd, besloot de dokter dat hij een meisje was; Micha dacht daar zelf, al sinds hij zich kan herinneren, anders over. Tijdens zijn studie Media en Informatie Management werkte hij bij diverse uitgeverijen en onderhield hij de website van De Griezelclub. Later verhuisde hij naar Amerika, waar hij werkte als schrijver en webdesigner. Doordat lezers ervan uitgingen dat zijn boeken door een man geschreven waren, stak een oud verlangen de kop op: zichzelf zijn. Hij begon zijn transitie van vrouw naar man, scheidde van zijn echtgenoot en keerde terug naar Europa, waar hij in 2014 officieel zijn naam en geslacht veranderde. Sindsdien probeert hij uit te vinden wat voor man hij eigenlijk is en hoe hij zijn leven opnieuw vorm kan geven. In zijn roman Aldus Sybren vertelt hij zijn verhaal.

Scheltema Boekverkopers sinds 1853, Openingstijden. Maandag, 11.00 – 20.00 uur. Rokin 9, Dinsdag, 10.00 – 20.00 uur. 1012 KK Amsterdam,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here