Rotterdam, 1 oktober 2018 – De Gemeente Rotterdam en Gendertalent kondigen vandaag aan dat zij de samenwerking uitbreiden. Het doel van is samen met Rotterdamse werkgevers, tien Rotterdamse transgenders naar een betaalde baan te begeleiden.

De directeur van Gendertalent, is verheugd met de versteviging van de samenwerking “We hebben in het kader van Citylab010 thema Werk gewerkt aan een integrale aanpak die bestaat uit een training voor alle klantaccountmanagers, het aanstellen en trainen van een transgender specialist en het betrekken van de Rotterdamse werkgevers. Nu willen wij optrekken met werkgevers zodat de tien transpersonen een veilige duurzame baan vinden”.

De ontwikkeling van de integrale aanpak werd mogelijk door een financiële ondersteuning vanuit Citylab010. CityLab010 is dé werkplaats voor plannen waar de stad beter van wordt. Initiatieven moeten maatschappelijk relevant en innovatief zijn. De ontwikkelde aanpak werpt zijn vruchten af: inmiddels zijn 15 gemeentes met een leidende rol in hun arbeidsmarktregio aangesloten bij Gendertalent en werden al zo’n 200 trans personen geholpen.

Over Gendertalent
Gendertalent zorgt met gespecialiseerde re-integratiediensten en loopbaan-coaching dat transpersonen volwaardig participeren in het werkzame leven. Mensen met voldoende inkomen voelen zich veilig, kunnen groeien als persoon en deelnemen aan de maatschappij. De diensten zijn ontwikkeld in samenwerking met de transgender-community, belangenverenigingen, gemeenten en universiteiten (Universiteit van Maastricht en Universiteit voor Humanistiek). De opbrengsten worden ingezet voor een omscholingsfonds, wetenschappelijk onderzoek en nieuwe projecten met sociale impact op het leven van transpersonen.

Meer info: https://www.gendertalent.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here