De rockzangeres Elle Bandita (Ryanne van Dorst) wil taboe rond interseksualiteit doorbreken.

Ryanne is geboren als interseksueel persoon. Dit maakte ze afgelopen dinsdagavond bekend in haar nieuwe tv-programma ‘Geslacht’, dat op NPO3 te zien is.

Het is de eerste keer dat een bekende Nederlander zich openlijk uitspreekt over interseksualiteit.

Onlangs ging het Belgische topmodel Hanne Gaby Odiele haar al voor. Dit trok wereldwijde aandacht. En dat is niet zo gek. Er is bij de meeste mensen weinig bekend over interseksualiteit. Uit onderzoek blijkt dat veel interseksuele personen het moeilijk vinden om hiervoor uit te komen. Dit heeft vaak met schaamte te maken. Ook is men vaak bang gestigmatiseerd te worden.

Hermafrodiet, oftewel geboren met mannelijke en vrouwelijke geslachtskenmerken. Ryanne legt uit dat op doktersadvies besloten werd een meisje van haar ‘te maken’, door middel van operaties en hormonen. In de serie ‘Geslacht’ laat ze er verder weinig over los. Het doel is om een taboe te doorbreken, om meer openheid over genderdiversiteit te creëren.

Afgelopen zaterdag verscheen er een uitgebreid interview met Ryanne in het Volkskrant Magazine.
Bron: http://www.volkskrant.nl/media/ryanne-van-dorst-elle-bandita-wil-taboe-doorbreken-ik-ben-geboren-als-hermafrodiet~a4459072/
Bron foto: RTL Nieuws

Dinsdag 14, 21 en 28 februari volgende aflevering ‘Geslacht’ op NPO 3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here