Bijna vijf jaar geleden, stapte ik in Rotterdam de Moods Bar binnen (zie mijn eerste ervaringsverhaal ‘Uit mijn ei gekropen’). Toen kon ik niet beseffen wat deze grote stap in het duister mij zou gaan brengen. Nu, vijf jaar later, ga ik als vrouwelijk geklede man door het leven, draag altijd borstprothesen, omdat dat zo ontzettend goed voelt. Ik wist toen niet wat ik voelde, in het begin overheerste de verwarring, het ongeloof wat er mogelijk bleek te zijn en de ongekende geilheid, die het dragen van vrouwenkleding met zich mee bracht. Wat is dit in hemelsnaam, hoort dit bij mij, waarom doe ik dit? Langzaam heeft die verwarring plaatst gemaakt voor bewustzijn, het bewust zijn wie ik ben, wat ik voel, wat ik kan en wat ik niet kan. Nu voel ik weer grond onder mijn voeten, kan weer keuzes maken, weet veel meer wat ik wil en wat ik niet wil.

Deze zoektocht naar bewustzijn kon ik alleen maken met mensen om me heen, die mij steunden, gidsten, liefhadden en bewonderden. De gesprekken, reflecties, adviezen en applaus, duwden mij voort en ik kreeg daardoor de mogelijkheden, een wereld te ontdekken die ik niet voor mogelijk had gehouden, dat die bestond voor mij of met mij. Veel van mijn ontdekkingstochten heb ik beschreven op deze site, juist om deze ervaringen te delen met mannen en vrouwen, die op ook zoek zijn naar antwoorden op hun eigen vragen. Het gevoel van vrouw te willen zijn, te kunnen zijn en te mogen zijn, kan ik nu volledig toelaten en mijn vriendin Paula voelt dat ook heel goed aan. Bij haar mag ik zijn wie ik ben, met al mijn gekkigheid en eigenaardigheden, zij geeft mij de ruimte om te zijn wie ik ben. Volgens mij is dat echte liefde!

De wereld is nu ook aanbeland in een tijd, waarin gebeurtenissen een plaats krijgen, die we niet voor mogelijk hadden gehouden. Anderhalve meter bij elkaar vandaan, geen handen geven als begroeting, welke gek had het ooit kunnen bedenken. Alle winkels dicht vlak voor Kerstmis, alle restaurants, cafés en seksclubs al maanden dicht, iedereen buitenshuis met een mondkapje op, alsof de hele wereld zwaar ziek is en geïnfecteerd is. En een ‘streng advies’ van de regering om maximaal drie personen uit te nodigen thuis met de Kerstviering. Er is verzet en dat is begrijpelijk, want dit voelt niet goed, juist omdat deze wereld onmenselijk overkomt. Toch doen we dit voor elkaar, om ervoor te zorgen, dat we in de ziekenhuizen kunnen blijven zorgen, dat er minder mensen zullen overlijden, en ik geloof dat we uiteindelijk ook als overwinnaars uit deze strijd tevoorschijn zullen komen. Maar zo op het einde van dit bizarre jaar 2020, voelt het als een zware last, een loodzware last.

Dit jaar dus geen kerstparty in club Mystique www.travestie.org , een event waar we altijd het hele jaar reikhalzend naar uitkeken. Vorig jaar kocht ik speciaal een nieuwe outfit voor dit feest, om die dan vol trots in de club te kunnen showen. Om daarna heerlijk te kunnen dansen en dollen met de andere ‘vriendinnen’ en om dan juist die ene leuke geile man te kunnen versieren. Natuurlijk gaan we dit festijn missen dit jaar, net zoals al die andere Tranny Nights, die we ook het afgelopen jaar niet samen hebben kunnen beleven. En een Tranny Night is echt niet te vervangen door een digitaal medium, ondenkbaar. Zo’n feest moet je kunnen voelen, beleven, geven en ontvangen.

Gelukkig heb ik in deze coronatijd ook een aantal leuke dingen beleefd. Ik moet terugdenken aan het fantastische Summerschool programma, dat ik in juli van dit jaar heb gevolgd bij de Academie voor Innovatief Trainen (zie mijn ervaringsverhaal ‘Samen naar een nieuwe wereld’), de geweldig fijne weken in mijn vakantiehuisje in Drenthe samen met mijn Love Paula Satijn. Het is ook in deze tijd geweest dat ik in het dagelijks leven het ‘durfde’ om als vrouwelijk geklede man protheses te dragen. Inmiddels heb ik zes paar protheses, dus kan ik de maat kiezen, die ik voel dat het beste bij me past die dag. Al met al is het dus niet alleen kommer en kwel in deze coronatijd, maar ik hoop dat we dit toch snel achter ons kunnen laten.

Inmiddels heeft Paula Satijn mij ook aangestoken met haar liefde voor satijnen kleding. Vorige maand durfde ik het zelfs aan voor haar camera te gaan staan en een paar bijzondere kleding stukken afkomstig uit haar kledingkasten te showen en waarmee bij mij het ‘vrouw zijn’ gehalte nog verder is gestegen (zie foto). En daarmee is weer bewezen dat het leven nooit af is, dat je nooit morgen de persoon zult zijn, die je vandaag was. Groeien doe je samen, samen ontdek je nieuwe wegen, samen kun je voelen wie je bent, samen ben je meer dan twee, drie, vier……. Samen vier je je verjaardag, Kerstmis, Oud en Nieuw ook in 2020, alleen zal het dit keer toch een tikkeltje anders voelen.

Zoals gezegd geen Kerstparty dit jaar in club Mystique, maar ik hoop iedereen weer te kunnen ontmoeten in de loop van 2021, als we weer samen mogen komen en al die bizarre regels van de baan zijn. Voor nu wens ik iedereen hele fijne dagen en een supergezond, gelukkig 2021! Blijf hoop houden, we zullen samen overwinnen!

Auteur: Tess

Schrijf een mooi ervaringsverhaal en laat het publiceren op deze pagina info@travestie.org

Samen werken aan een mooiere transgenderwereld

De siliconen borsten Amoena en Aphrodite kwamen van:

www.zelfhechtendeborsten.nl en www.contactborstprothese.com

 

 

Vorig artikelTransgender vrouw uit Armenië krijgt Nederlandse mensenrechtenprijs
Volgend artikelMeer dan twintig jaar Travestie.org. Wij zoeken jou

2 REACTIES

  1. Een prachtig verhaal Tess. Je hebt de laatste jaren in alle vrijheid kunnen ontdekken wat je voelt, wie je bent en wat je wilt. Je hebt zo meer dan ooit jezelf kunnen zijn en het bijzondere geluk kunnen ervaren wat dat je geeft. Jij hebt advies, steun en inspiratie van anderen gekregen, maar je bent zelf ook een bron van inspiratie voor anderen. Ik ben blij dat ik je transformatie tot de vrouw die je nu bent van dichtbij heb mogen meemaken. Enne, die rode baljurk staat je geweldig; wat een klasse!

    We sluiten 2020 nu gauw af; op naar 2021. Hopelijk krijgen we het helse Corona virus snel onder de duim, zodat het hemelse Travestie virus weer volop de ruimte zal krijgen. Net als jij mis ik de contacten met anderen en de gezellige feestjes zoals mijn favoriete Tranny Night bij Club Mystique.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in