Voldaan lopen we in het holst van de nacht met onze bagage de trappen op naar de tweede verdieping van het appartementsgebouw waar Amor woont met haar partner en twee katten. Ik loop voorop, Amor en Paula lopen achter me aan. Amor maakt de voordeur open en de bekende geur komt me tegemoet. Het voelt zo vertrouwd om hier weer te zijn, samen met mijn beste vriendinnen, we passen zo goed bij elkaar, we begrijpen elkaar als geen ander. We hadden al gedoucht in Club Mystique en waren aldaar weer naar onze mannelijke verschijningsvorm teruggekeerd. We zochten snel onze slaapplaatsen op. Amor was nog druk bezig toen ik haar in de badkamer aantrof, ik keek naar mezelf in de spiegel, slaakte een zucht en zei “maar Amor kan het niet allemaal veel simpeler?”. “Nee” antwoorde Amor direct, “want wij zijn samengestelde mensen”.

Amor heeft zo vaak gelijk, en dit was weer zo’n opmerking van haar die mij diep trof en mij aan het denken zette. Waarom al die moeite, waarom al die energie die nodig is om Tess te worden en Tess te zijn. Waarom al die tijd, die nodig is om de juiste make-up te vinden, de juiste kleding te passen, de juiste combinaties te vinden, de juiste pruik te kiezen. Het antwoord is eigenlijk zo simpel: gewoon omdat het zo verdoemde goed voelt om als vrouw door het leven te gaan, om als vrouw te winkelen, om als vrouw een man te verleiden, om als vrouw te vrijen, om als vrouw te dansen, om als vrouw bewonderd te worden. Het gevoel om vrouw te zijn is zo basaal, zo natuurlijk, maar noch steeds heb ik er geen verklaring voor.

Ik kruip heerlijk tegen Paula aan en we vallen direct in een diepe slaap. We zijn moe en voldaan na een zeer geslaagde Tranny Night in Club Mystique. Het was die dag fantastisch zomerweer, waardoor we lang van de zon konden genieten op het terras in de mooie tuin. We waren met een grote groep vriendinnen naar de club gekomen, zelfs Jenny en Brit waren van de partij.  Ik nam zelfs voor het eerst een duik in het buitenzwembad om verkoeling te zoeken. In mijn roze badpak en met mijn hoofd boven water, zwom ik rond en maakte direct oogcontact met een mooie man. Hij zat naakt op het gras in de zon te genieten. Hij keek naar me, ik probeerde hem met mijn ogen te verleiden, echter dit keer zonder resultaat.

Eenmaal weer binnen had ik niet te klagen over aandacht. Mijn badpak had ik verwisseld voor en sexy body met panter motief, waarbij mijn borsten prachtig uitkwamen. Mijn benen waren onbedekt, wat prima kon omdat ze mooi gebruind waren door de zon. Verder droeg ik een zwarte short, niet te kort maar wel verleidelijk. Ik liep meteen tegen een leuke man aan, en de rest volgde vanzelf. Seks hebben met een man als vrouw blijft een geweldig ervaring, waarbij ik altijd de ‘ontvangende’ partij ben. Het spel van verleiden en veroveren, geeft me een absolute kick. De seks die meestal daarna volgt, beschouw ik meer als een leuk toetje.

En dan is het show time! L de gastvrouw had ook voor deze Tranny Night weer beroemde artiesten uitgenodigd uit België en Nederland. De optredens waren zeer gevarieerd, waarbij ook Aster de Lioncoeur natuurlijk niet mocht ontbreken. We genieten, we zingen en klappen mee op het ritme van de muziek, de sfeer is zo vrij, zo vrolijk, zo verleidelijk. En als ik rechts van mij kijk, krijg ik oogcontact met een leuke man. Hij zat naast een mooie blondine, maar hij had ook aandacht voor mij, nou eigenlijk voor mijn borsten. Het bleef bij het uitwisselen van een paar blikken en gebaren, verder gebeurde er niets.

Even later loop ik diezelfde mooie blondine tegen het lijf en we raken gezellig aan de klets, het klikt meteen tussen ons. Ze stelde zich voor als Petra en ze nam me spontaan mee naar haar man Marc, die even verderop aan de bar zat. “Mag ik hem even van je lenen” vroeg ik haar ondeugend. “Geen probleem hoor”, en dat liet ik me natuurlijk geen tweede keer zeggen. Marc zag er aantrekkelijk uit en ik begon hem, zittend op de barkruk, direct te verleiden met alles wat ik in huis had, totdat hij er plotseling weer van door ging. Petra vertelde me, dat ze Marc altijd helemaal vrijlaat en dat hij meestal de hele club afgaat op zoek naar avontuur.

De sfeer is die avond weer supergezellig, en opzoek naar een nieuw gezelschap loop ik naar de ruimte naast de whirlpool en zie dat Petra en Marc daar gezellig en ontspannen op het grote ronde bed liggen. Op dat moment komt mijn nieuwe T-Girl vriendin Anneloes langs gelopen en ze maakt direct contact met het mooie stel. Ik voeg me er ook bij en weldra ontstaat en er op het ronde bed een heerlijk samenspel, van seks, liefde, aandacht en genot. Ik geniet met volle teugen, en ook de vele omstanders. Mijn eerdere verleidingskunsten hadden dus toch wel tot enig resultaat geleid.

De avond loopt ten einde en deze keer had ik besloten om niet als vrouw maar als man de club te verlaten. Ik wilde als sluitstuk van deze avond lekker ontspannen in de whirlpool, nu eens zonder pruik, zonder make-up, zonder protheses, puur zonder franje. Ik had dit terloops ook tegen Petra verteld, zodat ze niet zou opkijken mocht ik haar nog eventueel in mijn mannelijke verschijningsvorm tegen komen.

En dan, voor de eerste keer voor zover ik me kan herinneren, loop ik als man door de club. Eigenlijk onwennig, maar het voelt toch niet verkeerd. Ik duik zo snel mogelijk de whirlpool in en geniet van het warme bruisende water. Petra en Marc hadden hetzelfde idee gehad, want ook zij waren het grote bad in gedoken, lekker genietend van elkaar en de warme bubbels. Ik maak direct oogcontact met ze, maar een reactie van herkenning blijft uit. Mijn T-Girl vriendin Miranda komt er ook gezellig bij en zij krijgt wel direct contact met Petra en Marc. We vormen snel een eenheid met elkaar, ofschoon ik merk dat ik er niet echt bij hoor. Ik raak verward, er klopt iets niet.

Ik kijk Petra aan en probeer haar duidelijk te maken dat ik nu in mijn mannelijk verschijningsvorm ben. Weer blijft een reactie van haar kant uit. En dan om het nog duidelijker te maken dat we elkaar al kennen, zeg ik luid boven het geluid van de bubbels uit: “Ik was Tess!, ik was Tess!” En dan uiteindelijk valt bij haar het dubbeltje, en herkent ze me aan mijn stem. We vallen elkaar in de armen en excuses worden uitgewisseld. Hoe kon ik zo stom zijn! Hoe kon ik ervan uitgaan dat Petra en Marc me wel zouden herkennen aan mijn ogen, mijn tatoeage. Ik weet dat ik als vrouw onherkenbaar ben, maar dat het omgekeerde zou kunnen gebeuren, dat ik als man onherkenbaar ben als Tess, had ik me nog nooit gerealiseerd.

En als Amor dan aan het eind van de avond tegen mij zegt “Wij zijn samengestelde mensen”, dringt het tot me door, dat wij travesties inderdaad samengestelde mensen zijn, samengesteld uit verschillende voorkeuren, verschillende uiterlijkheden, verschillende verlangens, verschillende gevoelens, die toch in één mens zijn ondergebracht. Dit noem ik het mysterie van mijn travestie, en dat heb ik die avond weer intens mogen beleven samen met alle anderen in Club Mystique. En weer heb ik een aantal antwoorden gevonden en een nieuwe ervaring opgedaan en toch, toch hoop ik stiekem, dat ik het mysterie van mijn travestie nooit zal oplossen.

Auteur: Tess

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig artikelJust Charlie première op zaterdag 8 september filmfestival Oostende
Volgend artikelAustralische transgender vrouw staakt strijd tegen AFL

1 REACTIE

  1. Inderdaad: we zijn samengestelde mensen, samengesteld uit oneindig veel facetten die ons verschillend maken, of die ons verbinden, en vaak aantrekkelijk maken. Ikzelf ben al mijn hele leven travestiet en net als Tess begrijp ik mezelf maar half. Geeft niet.

    Wat belangrijk is om jezelf te durven zijn, in al je facetten, om zo van jouw persoonlijke samenstelling optimaal te genieten. Voor mij is travestie mijn belangrijkste facet, een passie die me oprecht diep gelukkig maakt. Travestie is een prachtige gave.

    Tess heeft een mooi verhaal geschreven over hoe zij travestie beleefd, en hoe ze dat plaatst in haar verdere leven. Zijn wij travestieten een beetje vreemd? Vast wel, gelukkig maar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in