De afgelopen jaren keken meer dan 100.000 mensen op youtube naar een video van de Nederlandse travo-rockchick Fiona de Wilde. Dat waren vrijwel altijd stevige rocknummers van bijvoorbeeld Led Zeppelin, David Bowie, Jimi Hendrix of U2. Met greenscreen-technologie filmt ze zichzelf meerdere keren en monteert dat tot een live optreden van een heuse vrouwenband. Op de drums na speelt en zingt ze alles zelf. De afgelopen tijd heeft Fiona gekozen voor een rustiger repertoire, wat heeft geleid tot drie nieuwe super relaxte video-producties. Speciaal voor travestie.org vertelt iets over de nieuwe clips. Met het aanklikken van de links kun je ze ook bekijken.

Drive – The Cars

“Ik was verliefd op dit nummer vanaf de eerste keer dat ik het hoorde. Het is zo breekbaar en zo puur. Ook de tekst is zo mooi. “Who’s gonna drive you home, tonight?” Is dat eigenlijk niet gewoon de belangrijkste vraag die er is. Wie is er bij je als het feest afgelopen is, wie helpt je door moeilijke tijden, wie zorgt er voor je? Ook de muziek is bijzonder. Het origineel van The Cars is echt zo’n jaren 80 synthesizer-nummer, maar ik heb gekozen voor een hele lichte funky beat, met een heel klein beetje swing. In het origineel zit ook geen meerstemmige zang maar dat vond ik er gewoon perfect bij passen.”

https://www.youtube.com/watch?v=hb9bO9H4HWU

Angel -Jimi Hendrix

“Jimi Hendrix is natuurlijk het meest beroemd vanwege zijn scheurende gitaarsolo’s. Toch heeft Jimi Hendrix ook een paar prachtige ballads geschreven. De mooiste vind ik het nummer ‘Angel’. Ik heb met mijn versie niet geprobeerd om het op Hendrix te laten lijken, voor zover dat überhaupt kan. Ik heb de begeleiding wat ingetogener gemaakt en een rustige, bijna glijdende sologitaar gespeeld. Hierdoor kreeg mijn nummer een sfeer die je nooit van Hendrix zou verwachten. Persoonlijk vind ik dat ook het leukste. Ik heb niets met bandjes die tot op de noot Pink Floyd of The Beatles naspelen. Het zeker knap gedaan vaak,  maar mij ligt het niet.”

https://www.youtube.com/watch?v=srkhV8IGoKY

My old friend the blues – Steve Earle

“Het lukt mij eigenlijk nooit om een vette rauwe blues te spelen, daar heb ik geen aanleg voor. Misschien heb ik niet genoeg leed gekend in mijn leven, wie zal het zeggen. Dit nummer is echter geen echte blues, maar het gaat over het blues-gevoel. Het is geschreven door Steve Earle en het beschrijft dat als je helemaal in de put zit, je altijd nog één vriend over hebt: de blues (my old friend the blues). Ook dit nummer heb ik behoorlijk aangepast, ik heb zelfs een akkoord veranderd omdat ik dat mooier vond. Het resultaat is een heel erg laidback nummertje waar je lekker bij kunt wegdromen en mijmeren over the good old days.”

https://www.youtube.com/watch?v=PFSZmRPqOu4

Artist en auteur: Fiona de Wilde

Vorig artikelLisa van Ginneken (D66) op de kieslijst voor de tweede kamer. Kies een trans-persoon in de tweede kamer
Volgend artikelVan Grieken Vlaams Belang ‘genderneutraal, ik geloof dat niet’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here