Op donderdag 14 januari in de Nederlandse bioscopen.
Op woensdag 20 januari in de Belgische bioscopen.

The Danish girl

De film vertelt het transgender liefdesverhaal gebaseerd op het leven van kunstenaar Einar (hoofdrolspeler Eddie Redmayne) en Gerda Wegener (hoofdrolspeler Alicia Vikander). Het verhaal speelt zich af gedurende de jaren twintig en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over Einar’s beslissing om als vrouw Lili Ebe door het leven te gaan. Haar baanbrekende beslissing om als vrouw te gaan leven had grote invloed op hun huwelijk en kunst. Hoe lang kan haar partner empathie opbrengen voor haar verandering wordt op een treffende manier vertolkt.
Het liefdesdrama is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Ebershoff ‘Het Deense Meisje’.

De film heeft 3 Golden Globe nominaties ontvangen in 2015 voor; ‘best actor, best actress en best original score’.

 

the danish girl02

The Danish Girl regie: Tom Hooper bekend van ‘Les Misérables en The King’s Speech’.

Met: Eddie Redmayne, Alicia

Vikander, Amber Heard en Ben Whishaw.
Scenario is geschreven door: Lucinda Coxon.

2 REACTIES

  1. Ik heb de film nu twee keer gezien. Ontroerend en hoe mooi de vaak subtiele gevoelsaspecten aan bod komen en verbeeld zijn. Voor mij was het delen van deze film met beide keren een andere dierbare vriendin van grote waarde. Lieve groet William (Amilia).

  2. Een prachtige film. Schitterende beelden en geweldig geacteerd. Voor mij wel heftig, vanwege de grote herkenning. Menig traantje gevloeid.
    Bij de filmtips, staat dat het hier gaat om de eerste succesvol geopereerde transvrouw handelt. Het is maar wat je succesvol noemt. Ik hoop dat het bij mij succesvoller verloopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here