De film is genomineerd in de categorieën: Beste acteur (Eddie Redmayne) ; Best Supporting Actress (Alicia Vikander); Beste productie ontwerp en Beste costuum ontwerp.

De uiteindelijke prijsuitreiking is op 28 februari 2016.

The Danish Girl verboden in een aantal landen.

Qatar, Kuwait, Oman, Bahrein, Jordanië en Marokko verbannen de film The Danish Girl uit de bioscoop.

Afgelopen weekend ging de film in première, maar inmiddels is “The Danish girl” niet meer overal in de cinema’s te zien. De film is in meerdere islamitische landen verboden na protest bij de bevolking.

Bioscoopbezoekers in Qatar beklaagden zich over de film die ze op Twitter in moreel opzicht bedorven noemden. Het ministerie van cultuur nam daarop maandag contact op met de bioscopen in het land om de filmvoorstellingen te stoppen. Op Twitter bedankte het ministerie de klagers voor hun oplettendheid.

danish girl 06

De film was genomineerd voor drie Golden Globes, maar greep zondagavond 10 januari tijdens de ceremonie naast de prijzen.

Bron Doha News

3 REACTIES

  1. Ik heb hem gezien gisteren avond mooie film totaal niets gelogen De film zou een aanrader zijn voor die landen die hem verboden hebben …!!

  2. Ik heb hem vorige week al gezien en hij is heel mooi. Zou verplicht gekeken moeten worden waar ze hem zogenaamd onmoralisch vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here