Freedman-Gurspan is aangenomen als eind verantwoordelijke voor de holebi, transgender en interseksuelen gemeenschap in de VS ‘The White House’s top liaison to the LGBTI community’.

Raffi krijgt de top functie van Obama omdat Aditi Hardikar vertrekt naar het partij bureau van Hillary Clinton’s campagne.

Obama neemt transgender aan in zijn staf. Raffi_Freedman-Gurspan

Raffi Freedman-Gurspan is aangenomen als directeur welzijn en personeelswerving van Het Witte huis augustus 2015. Zij is in 1987 geboren in Honduras als man en naturaliseerde tot Amerikaanse. Ze transformeerde naar vrouw en is de eerste transgender die een dienstverband heeft als ambtenaar binnen de Obama Administration. Saillant detail is haar Hondurese afkomst. Voorheen werkte ze als adviseuse bij de Amerikaanse belangenorganisatie voor transgenders NCTE.

Obama geeft op deze manier handen en voeten aan zijn statement dat het personeelsbestand een doorsnede moet zijn van de Amerikaanse bevolking. Ook maakt hij een einde aan de cultuur waarin medewerkers niet mochten praten over hun seksuele geaardheid en oorspronkelijke identiteit. Raffi Freedman-Gurspan is echter aangenomen omdat zij volledig voldeed aan de gestelde kwalificaties voor de functie. Op haar eerste werkdag werd een gender neutrale toiletruimte geopend met op de deur een genderneutraal logo.gender_neutral_bathroom_wy_150410_16x9_992

De transgendergroeperingen in de Verenigde Staten zijn blij met het besluit en roepen andere overheidsdiensten op het voorbeeld van Obama te volgen.
Bovenstaand nieuws is een mooie mijlpaal in de VS, waar in juni 2015 het Hooggerechtshof al bepaalde dat het homohuwelijk in alle vijftig staten mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here