Jongerenlijn ‘Genderpraatjes’ gelanceerd voor transgender, non-binaire, en zoekende jongeren.

Goed nieuws voor alle jongeren die steun zoeken, of vragen hebben rondom hun gender: vandaag lanceert Transgender Netwerk Nederland in samenwerking met Transvisie een nieuwe hulplijn voor jongeren van 12-25 jaar.

Je kunt bij Genderpraatjes terecht voor steun wanneer je het moeilijk hebt, maar ook als je gewoon even iemand zoekt om mee te praten. Daarnaast kun je terecht met vragen over transitie en behandelingen, maar ook over daten of je genderexpressie. De jongerenlijn is elke doordeweekse middag bereikbaar van 15:00 tot 17:00.

De jongerenlijn Genderpraatjes richt zich hoofdzakelijk op jongeren die transgender, non-binair, of nog zoekend zijn. Deze jongeren vinden tot nu toe weinig aansluiting bij bestaande hulplijnen en informatiebronnen. Genderpraatjes is uniek omdat jongeren altijd iemand treffen die ervaringen met de beller kan delen, er zitten namelijk alleen getrainde ervaringsdeskundige vrijwilligers achter de lijn. Juist voor jongeren die worstelen met problemen die zij niet kwijt kunnen in hun omgeving, staat de jongerenlijn klaar.

De vrijwilligers achter Genderpraatjes.nl hebben naast gedeelde ervaring ook actuele en betrouwbare kennis van de transgenderzorg. Door de sterk veranderende zorg is het voor jongeren extra moeilijk om de weg te vinden. Medewerkers van de jongerenlijn kunnen dan ook helpen met inzicht geven in de mogelijkheden die jongeren.

De jongerenlijn Genderpraatjes krijgt veel steun vanuit de LHBTI+ gemeenschap. Zo spreken verschillende transgender en non-binaire influencers die populair zijn onder jongeren, zich positief uit over de hulplijn. Schrijver en podcast-maker Nanoah Struik zegt over de hulplijn: ‘Ik denk dat als ik vroeger zo’n plek had gehad waar ik mijn vragen kon stellen, dat het mij veel minder tijd had gekost om mijn genderidentiteit te vinden. Ik heb me heel lang raar en belachelijk gevoeld omdat ik niet wist wat er met mij aan de hand was’. Ook YouTuber en muzikante Alice Olsthoorn beaamt dit: ‘Ik weet zelf dat ik heel erg veel moeite heb gehad aan het begin van mijn transitie om alle informatie te vinden. Ik was 16 jaar oud en ik moest zoeken op vreemde forums in het Engels.’

Demissionaire staatssecretaris Paul Blokhuis deelt eveneens zijn enthousiasme: ‘Ik ben heel blij dat deze hulplijn er nu is. Het delen van je problemen, je onzekerheden en je vragen kan verlichting brengen. Dat biedt steun en brengt je misschien wel bij antwoorden op vragen die je hebt’.

Genderpraatjes.nl wordt mogelijk gemaakt door Transgender Netwerk Nederland en Transvisie en met financiële steun van het ministerie van VWS.

Meer informatie over de hulplijn vind je op www.genderpraatjes.nl. De hulplijn bellen kan op (085) 303 76 80.

 

Bron: https://www.transgendernetwerk.nl/jongerenlijn-genderpraatjes-gelanceerd-voor-transgender-non-binaire-en-zoekende-jongeren/

28feb2021

Transgenderjongeren die zich bang, eenzaam en alleen voelen kunnen vanaf 1 maart terecht bij een nieuwe speciale hulplijn. Daar kunnen zij anoniem terecht met hun vragen, problemen en zorgen. Dat meldt Transgender Netwerk Nederland.

De jongerenlijn richt zich vooral op jongeren van 12 tot 25 jaar die transgender, non-binair of nog zoekend zijn. Nu komen transgenderjongeren met problemen nu op wachtlijsten te staan en die kunnen oplopen tot wel twee jaar.

Iemand treffen die ervaringen kan delen

Deze jongeren vinden tot nu toe weinig aansluiting bij bestaande hulplijnen en informatiebronnen, zegt de organisatie. “Genderpraatjes is uniek omdat jongeren altijd iemand treffen die ervaringen met de beller kan delen. Juist voor jongeren die kampen met problemen of onderwerpen die zij in hun omgeving niet kwijt kunnen staat de jongerenlijn klaar.”

De ervaringsdeskundigen van de nieuwe hulplijn, genaamd Genderpraatjes, zijn elke doordeweekse middag beschikbaar van 15.00 uur tot 17.00 uur.

23 februari 2021 10:19Aangepast: 23 februari 2021 13:48

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5216131/bij-nieuwe-hulplijn-kunnen-transgenderjongeren-anoniem-terecht#:~:text=Transgenderjongeren%20komen%20bij%20nieuwe%20hulplijn%20ervaringsdeskundigen%20tegen,-23%20februari%202021&text=Transgenderjongeren%20die%20zich%20bang%2C%20eenzaam,Dat%20meldt%20Transgender%20Netwerk%20Nederland.

 

Vorig artikelPiyah en haar bijzondere leven
Volgend artikelRusso over de verwarring van een transgender meisje in Tennessee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here