Het zit er weer op, de Travestie.org / Transgender.nu kerstparty 2019.
Vanaf 14.00 uur kwamen de gasten al gestaag binnen. Ik heb ook de indruk dat het uiteindelijk iets drukker was dan vorig jaar.
De sfeer zat er eigenlijk vanaf het begin al goed in, gezelligheid top.
Wij trekken m.b.v. een open podium elk jaar een keur van artiesten aan. We hadden dan ook de twee gebruikelijke ‘showblocks’, maar die zaten dan ook echt boordevol.
Ook hadden we een primeur, namelijk een 2e ‘drag-king’. Bartje is inmiddels een bekende van iedereen. De 2e ‘drag-king’ was Pioter, die een geweldig optreden neerzette. Bartje gaat geduchte ‘concurrentie krijgen 😉 . Ook Whitey was weer aanwezig. Waar zij vorig jaar haar debuut had, was goed te zien dat zij inmiddels een jaar meer ‘ervaring’ had. Kortom, de artiesten waren weer van een groot gehalte zoals een Miss Moonlight, Janice La Gerve, Queen Dior, Whitney, Christal Queer, Aster de Lionquer, Sanne.
Normaal gesproken is Laura (onze drijvende kracht achter de kerstparty) de gastvrouwe die ook het inleidende praatje houd en de showblokken aan elkaar praat. Dit jaar ging dat wegens omstandigheden niet lukken, maar ze had wel voor vervanging gezorgd. Deze vervanging was Miss Moonlight en ik moet zeggen dat dit een zeer goede vervanging was. Chapeau Miss Moonlight.
In het inleidende praatje zijn ook wat cijfers naar voren gebracht wat betreft de website. Bijvoorbeeld, er staan inmiddels meer dan 1000 artikelen op de site, we hebben zo rond de 400 bezoekers per dag en worden door de bezoekers bij elkaar per jaar ruim 1 miljoen artikelen gelezen. Ook het forum (door Laura altijd het ‘kindje van Johnn’ genoemd) trekt weer aan. We hebben daar een kleine 300 bezoekers per dag en er staan inmiddels bijna 95000 berichten. Deze berichten zijn voor 99,5% door de bezoekers geschreven. Mensen, bedankt voor het realiseren van deze cijfers.
Na de shows was de dansvloer vrij en daar werd ook gretig gebruik van gemaakt op de muziek van de onvolprezen DJ Peter.
Voor de inwendig mens was zoals gebruikelijk ook door de kok Hans gezorgd. Er stond weer een prima warm en koud buffet met echt voor elk wat wils. Alles zag er prima uit en ik heb uiteraard niet van alles kunnen eten, maar wat ik wel genomen heb smaakte ook prima.
Ook het barpersoneel mag niet onvermeld blijven (shame on me, ik ben even de namen kwijt). deze mensen hebben de gasten ook op zeer voortvarende wijze van de gewenste drankjes voorzien.
Ook was er weer een stand met hele mooie kleding en diverse atributen.
Uiteraard wil ik ook de overige mensen van Mystique niet onvermeld laten, want al doen zij hun werk min of meer achter de schermen, zonder hen is een avond als deze niet mogelijk. Een paar namen wil ik wel noemen zonder de anderen ook maar iets tekort te doen. Ik denk dan aan Corrie die bij de inkomst staat en de gasten inschrijft, kluissleutel geeft e.d.. Maria die af en toe Corrie even aflost en verder van alles en nog wat doet waarvan veel niet eens direct zichtbaar is, maar als zij het niet zou doen het zeker wel op zou vallen.
En uiteraard Frank, die zijn zaak toch elk jaar weer beschikbaar stelt zodat wij onze party kunnen houden.
Een iemand wil ik toch ook nog een keer benoemen. Ik heb Laura al een paar keer genoemd en zij trekt mij ook elke keer weer naar voren als ‘nestor van Travestie.org’ en meer van dat soort vleiende teksten, maar zonder haar zou er geen party zijn. Laura steekt zoveel werk en tijd in de voorbereiding dat is bijna niet voor te stellen. Eén puntje wat ik wil benoemen en wat het meest zichtbaar is, is het contracteren van de artiesten. Zij gaat hiervoor stad en land af om artiesten te bekijken en degenen die door haar goed genoeg worden bevonden gaat zij dan proberen op onze party te krijgen. Het resultaat is elk jaar zichtbaar.
Ik heb nu best wel veel mensen genoemd, maar over de party zelf is ook veel te zeggen….eigenlijk teveel om dit hier allemaal te schrijven. Ik kijk in ieder geval op een heel geslaagde dag terug en als ik de reacties van de gasten die weer huiswaarts gingen hoorde, ben ik daar zeker niet de enige in. Men had het heel erg naar hun zin gehad. Dit jaar hadden we relatief veel ‘eerste keer’ mensen binnen en degenen die ik heb gesproken waren echt heel enthousiast en gaven aan volgend jaar op zeker weer te komen en zelfs een (grote?) vriendengroep mee te zullen brengen. Het klinkt als een cliché, maar degenen die niet geweest zijn hebben echt iets gemist.
Het was eigenlijk veel te snel alweer 01.00 uur en dus het einde van het feest, na het opruimen gingen we moe…maar zeker voldaan weer naar huis.
We gaan nu weer met de voorbereidingen voor het volgende feest beginnen, want we hebben ‘maar’ een jaar om weer een dergelijk feest te organiseren.
Mocht u als bezoeker zelf nog iets kwijt willen, iets schrijven over de kerstparty…..schroom niet om dit in te sturen naar: info@travestie.org.
Rest mij alleen nog om namens het team van Travestie.org / Transgender.nu een ieder een goed uiteinde en een heel voorspoedig 2020 te wensen.

Vorig artikelLange wachtlijsten in transgenderzorg in Nederland
Volgend artikelEen alternatief voorstel voor de Wet Regulering Sekswerk is hard nodig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in