President Trump wil geen transgenders toelaten in het Amerikaanse leger. Hij heeft dat naar eigen zeggen besloten in overleg met de legerleiding en militaire deskundigen.
Vorig jaar, onder Trumps voorganger Obama, had het Pentagon juist een begin gemaakt met het toelaten van transgenders. Sinds 1 oktober 2016 kunnen militairen een medische behandeling krijgen om van geslacht te veranderen en die wijziging ook doorvoeren in de personeelsadministratie. Daarvan zouden inmiddels zo’n 250 militairen gebruikmaken.

Het was de bedoeling dat openlijke transgenders per 1 juli 2017 ook als rekruut zouden worden toegelaten, op voorwaarde dat ze al minstens anderhalf jaar goed functioneren in hun gewenste geslacht. Maar eind juni besloot de legerleiding de toelating met zeker een half jaar uit te stellen.

“Enorme medische kosten”

Wat Trump betreft komt het er helemaal niet meer van. Hij schrijft op Twitter dat het leger gericht moet zijn op klinkende overwinningen en niet moet worden belast met de “enorme medische kosten en verstoringen die transgenders met zich meebrengen”.
Hij zegt dat transgenders op geen enkele manier in het leger kunnen dienen. Dat betekent dus in ieder geval dat mensen die een geslachtsverandering willen ondergaan, niet in dienst kunnen komen.

Wat er gebeurt met de transgenders die nu al in dienst zijn, is onduidelijk. Het Witte Huis zegt dat daarover zal worden overlegd met het ministerie van Defensie.

Bron: http://nos.nl/artikel/2185129-trump-wil-geen-transgenders-in-het-leger.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here