Ik had Paula beloofd een verslag te doen van mijn ervaringen van de avond van de KiTTenKlub en met name ook de uren ervoor. Dit omdat Paula mede aan de wieg heeft gestaan van deze schitterende avond. Hiermee los ik mijn belofte dan in. Paula nogmaals bedankt voor je inzet voor en vooral ook tijdens de KiTTenKlubavond !

De meiden Het is –in één zin– een weergaloze avond geworden. Het begin was wat stroef. Er was afgesproken dat er twee beginnende visagistes zouden meekijken naar hoe een trava (ik dus) zich zou opmaken. Na een oproep in het forum heb ik me als kandidaat aangemeld bij Paula. De dag erna namen de dames al contact op met een wat warrig mailtje. Ik heb ze dus maar eens even laten bellen… eens kijken hoe de vork nou precies in de steel zat en wat hun verwachtingen zouden zijn. Het bleek te gaan om twee vrouwen die in de opleiding zaten van één van de meest gerenommeerde visagieopleidingen van nederland. Ze wilden graag alles leren wat los en vast zat. Dit is een instelling die ik erg op prijs stel en hun enthousiasme werkte zeer aanstekelijk. Verdwaald Nadat ze een uur na het afgesproken tijdstip eindelijk kwamen opdagen (ze zaten aan de verkeerde kant van mijn woonplaats) na ze via GSM naar de juiste kant op te hebben gestuurd werden ze hartelijk verwelkomd. Ze bleken zelfs één van hun leraresssen van de opleiding te hebben meegenomen. Deze dame bleek stage te lopen op deze visagieschool en was ook zeer geïnteresseerd. Na wat koffie en een kennismaking met mij en mijn vriendin werd snel aangevangen met de makeupsessie. De makeupsessie Het was aanvankelijk erg onwennig om voor het oog van drie kritische meiden mezelf op te maken en uit te leggen waarom ik wat deed. Regelmatig omkeren om hen het effect van een smeerseltje of een bepaalde techniek te laten zien. Het dreigde een langdurige avond te gaan worden. Het was erg gezellig en de meiden waren nog steeds erg enthousiast. Maar gezien het tijdstip met het oog op de naderende uitgaansplannen werd er gekozen voor één van de meiden die mijn ogen zou opmaken … voor het oog van de andere twee. Er werd een visagiekoffer uit de auto gehaald en de meest begaafde dame begon met haar werk. Zelf zag ze er al zo schitterend uit en ze wist mij in zeer korte tijd te behagen met een zeer mooie oogmakeup. Very diva-like. Daarna werd het tijd voor de wimpers, uiteraard schreeuwde deze avond om mooie nepwimpers. En de lippen moesten Chanel-rood. Iets waar ik zelf vaak voor huiver, ik hou me meestal tot paars of bruintinten. Maar tegen drie duidelijke meningen kon ik niet op. Maar het effect was erg mooi te noemen. Uiteraard is er veel tijd opgegaan aan uitleg over faceshaping, kleuren, licht- en donkerwerking en de basismakeup. Bij menig T* een ondergeschoven kindje maar in mijn ogen erg belangrijk voor een goede makeup. Helemaal af Om kort te gaan. We hebben heel veel informatie uitgewisseld. Ik heb veel kunnen vertellen over het hoe en waarom van mijn T* gevoelens en de zichtbare uitingen daarvan. Ook werd er gepraat over het effect daarvan op omgeving en mijn relatie. Daarna werd het tijd om om te kleden. De meiden waren erg verrast door het effect van de kleding en de pruik. Ben ik zelf ook nog steeds. Die pruik maakt het helemaal áf ! Zeker nadat de lerares even wat haren in de plooi streek en er met één handgebaar een metamorfose mee wist te doen (blijft me intrigeren, die vaardigheid). De dames namen alvast afscheid en er werd nog even een foto gemaakt. We zouden elkaar weer treffen op het feest. Nageltjes werden opgeplakt en tasje werd in gereedheid gebracht. Het feest Het KiTTenKlub feest begon al meteen goed. Een zeer gezellige sfeer, niet al te druk. En allemaal schitterende mensen. Ik was wat laat, maar het begon al meteen goed met een optreden van The Working Girls. Mensenkinderen, wat een gigantische meiden zijn dat zeg ! En wat een energie gaat daarvan uit !! Echt een geweldige spectaculair optreden wisten ze neer te zetten op dat kleine podiumpje. Even lekker ‘gemingled’ en her en der wat hallootjes gezoend. Totdat de visagiedames eindelijk kwamen aankakken. Ze waren nog even heen en weer naar Almere geweest om twee vriendinnen extra mee te nemen. En daar hebben ze goed aan gedaan. Wat een lieve, mooie meiden waren dat. En wat konden ze dansen … *whow* Heel veel andere, leuke lieve mensen gesproken .. en Christine weer gezien .. één van de Alleygirls. Een sprookje om te zien deze dame, elke keer weer. Deze keer haar arm maar eens omgedraaid net zolang tot ik haar emailadres had losgewurmd *hehe* Ze heeft zelfs een schitterende website, www.thealleygirls.com. Nooit geweten dat ze deel uitmaakte van een artiestengroep. (Schaam op jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here