De tweejaarlijkse conferentie van de WPATH (World Professional Association for Transgender Health) wordt dit jaar gehouden in Amsterdam van vrijdag 17 t/m dinsdag 21 juni 2016.

WPATHGroot-300x92
Op de website van WPATH www.wpath.org is informatie te vinden over WPATH en een promofilm over de conferentie in Amsterdam.

Het complete programma en overige praktische informatie worden binnenkort bekendgemaakt.

Er is al het één en ander bekend over het programma en je kunt je eventueel al aanmelden als vrijwilliger. Thomas Wormgoor is vanuit Transvisie Zorg betrokken bij het deel van de organisatie dat vanuit Nederland plaatsvindt en Wynand Inkelaar heeft op zich genomen om een vrijwilligersploeg te formeren en de taken te coördineren.

Het programma gaat er in grote lijnen als volgt uit zien:

Vrijdag 17 juni, Tolhuistuin: Pre-conference.
Op deze dag is er keuze uit vier dagprogramma’s, is er een lunchpauze met voorstellingen, zullen er stands zijn en interessante experimenten etc. Eind van de middag is er een welkomstreceptie voor alle deelnemers. Deze dag is bedoeld om op aspecten van transgenderzorg in de breedste zin in te gaan. Er wordt informatie gegeven en er is veel aandacht voor uitwisseling tussen transgenders, professionals en wetenschappers.

Zaterdag 18 juni: Paradiso
Op deze dag is alles plenair. Er is een afwisselend programma, waarbij de bijdragen variëren van toespraken door transgenderactivisten uit Maleisië en Polen, toespraken over autisme en genderdysforie, over 3D printen van lichaamsdelen en over de geschiedenis van transgenders en transgenderzorg in Nederland.

Zondag t/m dinsdagochtend
Deze dagen is de conferentie weer in de Tolhuistuin. De ‘markt’ met stands etc. zal er weer zijn. De dagen zijn verdeeld in blokken, met steeds 4-5 parallelle sessies. In deze sessies draait het om presentaties, die tevoren zijn aangeboden en geaccepteerd. Deze bijdragen worden thematisch gebundeld om een zinvolle uitwisseling tussen deelnemers te krijgen.
Elke dag is er een gezamenlijke lunch en zondagavond is er een diner in Paradiso voor alle deelnemers.

Heb je belangstelling om als deelnemer aanwezig te zijn dat is het goed om te weten dat het ook mogelijk is om je op te geven voor alleen de vrijdag, de vrijdag+zaterdag of juist alleen de zondag t/m dinsdag.

Om alles in goede banen te leiden en deelnemers met alle mogelijke vragen te helpen is een flinke groep vrijwilligers nodig. Men is daarom op zoek naar mensen die deel uit willen maken van de vrijwilligersploeg. Het is de bedoeling zoveel mensen in te zetten dat iedereen de gelegenheid heeft om zelf delen van de conferentie bij te kunnen wonen.

Als vrijwilliger heb je (uiteraard) gratis toegang op de dagen dat je bent ingeroosterd en neem je deel aan de dagelijkse lunch en het diner. Er is geen budget voor reis- en verblijfkosten, maar verblijf valt wellicht binnen de ploeg te regelen als er voldoende Amsterdammers meedoen.
Vooraf aan de conferentie zullen er één of twee bijeenkomsten zijn om elkaar te leren kennen en goed voorbereid te worden op de verschillende taken.

Meer weten over de conferentie: t.wormgoor@planet.nl (Thomas Wormgoor)

Opgeven als vrijwilliger: w.w.inkelaar@xs4all.nl (Wynand Inkelaar)

wpath conference
The 24th Biennial WPATH Symposium

JUNE 17-21, 2016
AMSTERDAM, NETHERLANDS
Symposium Announcement

http://www.wpath.org/site_page.cfm?pk_association_webpage_menu=1350&pk_association_webpage=3907

Scientific Committee
Josh Safer, MD – Committee Chair
Martin den Heijer, MD, PhD
Baudewijntje Kreukels, PhD
Marlon Buncamper, MD
Guy T’Sjoen, MD, PhD
Mark-Bram Bouman, MD, FESSM
Thomas Steensma
Els Elaut, PhD
Maddie Deutsch, MD
George Brown, MD
Sari Reisner, ScD
Colt Keo-Meier, PhD
Karasic, MD
Jamison Green, PhD
Sue O’Sullivan
Donna Kelly
Andrea Martin

Local Organizing Committee
Thomas Wormgoor, PhD
Martin den Heijer, MD, PhD
Annelou de Vries
Marlon Buncamper, MD
Annelijn Wensing, MSc
Hanneke Kempes, Secretary
Marjke Houx, Secretary
Jamison Green, PhD
Bean Robinson, PhD
Sue O’Sullivan
Andrea Martin
Amie Schneider

Vorig artikelMeer voor dan door transgenders. Kan dat niet anders?
Volgend artikelAbout Ray

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in