Amsterdam ondertekent op donderdag 30 oktober De Nederlandse Intersekseverklaring. Met het ondertekenen van deze verklaring door wethouder Rutger Groot Wassink laat de gemeente Amsterdam zien dat het zich gaat inzetten voor de acceptatie van seksediversiteit en emancipatie van intersekse personen. De Nederlandse organisatie voor seksediversiteit NNID is blij en trots dat de hoofdstad zich op deze manier uitspreekt voor intersekse personen.

1 op de 90 mensen is intersekse, wat betekent dat er in de gemeente Amsterdam ongeveer 10.000 inwoners intersekse zijn. Voor deze mensen belooft de gemeente Amsterdam actieve inzet en een inclusief beleid. Met het ondertekenen van De Nederlandse Intersekseverklaring committeert de gemeente zich aan de volgende afspraken en voornemens:

Inzet voor zichtbaarheid
De gemeente zet zich in voor meer zichtbaarheid van seksediversiteit. Dit gebeurt door inclusieve communicatie, verspreiding van informatie over seksediversiteit, en inclusief onderzoek.

Ontwikkelen van opleidings- en bewustmakingsprogramma’s
De gemeente zet zich in voor zichtbaarheid en bewustwording rondom seksediversiteit door opleidings- en bewustmakingsprogramma’s te ontwikkelen die breed ingezet kunnen worden.

Kritische houding ten opzichte van medicaliserende instellingen
De gemeente heeft een kritische houding ten opzichte van instellingen die intersekse medicaliseren, en toont aandacht voor eigen inzet die de-medicalisering van intersekse bevordert.

Meer aandacht voor behoeften van intersekse personen
De gemeente zet zich in voor de behoeften van intersekse personen als het gaat om emancipatie en zichtbaarheid. Samen met belangenorganisaties en individuele intersekse personen worden de behoeften vertaald naar standpunten en beleid.

Ondersteunen van initiatieven die intersekse-emancipatie bevorderen
De gemeente biedt actieve ondersteuning aan initiatieven die seksediversiteit en de emancipatie van intersekse personen bevorderen.

Bron:  COC Nederland 30 oktober 2020

 

Amsterdam ondertekent Nederlandse Intersekseverklaring

Vorig artikelAls een vos de passie preekt, word je genderblend nogal zuur
Volgend artikelStudie naar werkervaring zoekt jou!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here