Anohni, bekend van Antony and the Johnsons was samen met componist J. Ralph genomineerd voor de Oscar verkiezing in de categorie ‘Beste Originele Number’.

Zij is de eerste transgender muzikant die genomineerd is voor een Academy Award, maar was niet gevraagd om op te treden tijdens de uitreiking van de awards. Anohni is teleurgesteld omdat de organisatie kiest voor commercieel succesvolle muziek tijdens de Oscar verkiezing.

Haar statement: http://www.antonyandthejohnsons.com/news/news.html

Antony Hegarty and the Johnsons

Antony, geboren in 1971 in Engeland groeide op in de Verenigde Staten en woonde als kind enige tijd in Amsterdam. In zijn jeugd ontpopten zijn transgender gevoelens. Antony stelt het op prijs aangesproken te worden met zij. Haar meisjesnaam is Anohni.

Anohni,de transgender

Zij richtte een band op met de naam ‘Johnsons’, een eerbetoon aan de transgender rechtenactiviste Marcha P. Johnson, een African American Drag Queen die op de barricades stond voor een tolerantere transgender samenleving in de VS. Zij stierf op tragische wijze; de New Yorkse politie vond haar in The Hudson River. De politie verklaarde dat zij zelfmoord had gepleegd. Er wordt echter algemeen getwijfeld aan haar doodsoorzaak. Haar dood wordt in verband gebracht met de Stonewall gevechten en confrontaties met de politie enkele dagen voor haar dood.

In het begin van haar carrière werd zij geïnspireerd door Boy George vanwege zijn androgyne uiterlijk. David Thibet hoorde een demo en bood haar een platencontract aan bij platen maatschappij Durtro.

Anohni (Antony), de muzikante Anohni heeft een diep melancholische, gestileerde, zuiver licht vibrerende kopstem. Ze brak in 2005 door met haar band Antony and the Johnsons met het album “I am a Bird”. Een album vol met drama en transgender gevoelens.

De muziek ligt tussen pop, opera en rock en won de “Mercury Music Prize”. Het album eindigde in Nederland op nummer één van “de Oor jaarlijst” van popcritici. “I am a Bird” is een baanbrekend album met geheel eigen stijl. Het bracht vernieuwende muziekideeën in haar genre in 2005.

In Nederland is zij bekend door samenwerkingen met Coco Rosie, Björk, Rufus Wainwright, Joan as Police Woman en Hercules and the Love Affair. In juni 2009 stond Antony samen met haar band in het Koninklijk Theater Carré samen met het Metropole Orkest. Op de internetpagina van de NTR “Holland Festival Carré Amsterdam en Metropole orkest” is het concert terug te zien.
In 2012 komt Antony met het live album “Cut the World”. In de videoclip speelt Carice van Houten en kunstenares Marina Abramovic. In de bloedige clip snijdt Carice de keel door van Willem Dafoe. Ook zong Carice een duet met Antony genaamd “Particle of Light”.

Samen met haar band The Johnsons bracht zij meerdere albums uit
1. 2000 Antony and the Johnsons
2. 2005 I am a Bird
3. 2009 The crying Light
4. 2010 Swan Lights
5. 2012 Cut the World

Zij speelde en musiceerde filmmuziek in
• 2000 Animal Factory
• 2004 Wild Side

Haar muziek is allemaal te vinden online en op YouTube films en haar muziek is verkrijgbaar in webshops.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here