Dina won zaterdag 27 februari jl. de felbegeerde titel. Zij is met haar 18 jaar de jongste deelnemer die ooit de verkiezing won. In Salons Mantovani in Oudenaarde werd Lady Gwen tweede en de Nederlandse Daisy D-Zire derde.

pfla-lady-gwen-voorkant

Vijf kandidates dongen naar de kroon: Dina Delvaux, Patricia Spotlight, Daisy D-Zire, Lady Gwen en Varvara Avenir. Dina Delvaux kreeg de meeste stemmen op Facebook. Lady Gwen werd door de kandidaten verkozen als meest sympathieke deelnemer.

De jury bestond uit Mister Gay Vlaanderen 2015 Skelte Willems, couturier Dirk Vervoort, mediafiguur Wendy Van Wanten, showbeest Sergio, travestiemoeder Dylan en journalist Frans Van Damme.

De verkiezing werd in 2015 gewonnen door Luna Sylver, en in 2014 door Danity Grace en in 2013 door Sasha Ryan.

Wat eerder verscheen op travestie.org
Nederlandse Show Queen neemt deel aan Miss Travestie België.

Daisy D-Zire, een Nederlandse Travestie Queen schittert 27 februari a.s. op het podium bij Miss Travestie België 2016 in Oudenaarde. 10 januari jl. brak ze haar elle boog en afgelopen weekend stond ze met haar dansgroep weer terug op het podium. daisy d-zire 02

Sinds december 2011 bouwt Jouri H. (Daisy D-Zire) uit Tilburg aan een imposante Show Queen carrière. Ze is de tweede Nederlandse Queen die deelneemt aan de jaarlijks terugkerende verkiezing in België. Na Inis Sense die deelnam in 2014 probeert zij het felbegeerde winnares kroontje in de wacht te slepen.

Daisy, geboren op 30 januari 1989 is op YouTube te zien:
https://www.youtube.com/watch?v=pGx2Ejv2M3k

België kent een rijke Drag Queen cultuur. Er is geen land ter wereld waar zoveel Drag Queens actief zijn per hoofd van de bevolking. Ook het niveau is ongekend hoog. Veel buitenlandse Travestie Queens zijn daarom actief in België. Ze hopen als eerste buitenlander de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Tot op heden waren geen buitenlandse juryleden actief bij miss Travestie België. Er gaan geruchten dat de naam miss travestie België veranderd gaat worden in miss travestie Benelux.

Miss Travestie België werd in 2001 opgericht door Christophe Verschueren alias Miss Michelle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here