De Zweedse actrice heeft de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol gewonnen 28 februari jl.. Alicia krijgt de prijs voor haar rol in The Danish Girl.
Het was de eerste keer dat de actrice een nominatie ontving. Ze speelt de vrouw van de transgender Eddie Redmayne (kunstenaar Einar).

Wat u eerder las op travestie.org.danish girl 06

The Danish Girl verboden in een aantal landen.

Qatar, Kuwait, Oman, Bahrein, Jordanië en Marokko verbannen de film The Danish Girl uit de bioscoop.

Afgelopen weekend ging de film in première, maar inmiddels is “The Danish girl” niet meer overal in de cinema’s te zien. De film is in meerdere islamitische landen verboden na protest bij de bevolking.
Bioscoopbezoekers in Qatar beklaagden zich over de film die ze op Twitter in moreel opzicht bedorven noemden. Het ministerie van cultuur nam daarop maandag contact op met de bioscopen in het land om de filmvoorstellingen te stoppen. Op Twitter bedankte het ministerie de klagers voor hun oplettendheid.

De film was genomineerd voor drie Golden Globes, maar greep zondagavond 10 januari tijdens de ceremonie naast de prijzen.

‘The Danish Girl’ in premièreteh danish girl 01 (2)

Op donderdag 14 januari in de Nederlandse bioscopen.
Op woensdag 20 januari in de Belgische bioscopen.

De film vertelt het transgender liefdesverhaal gebaseerd op het leven van kunstenaar Einar (hoofdrolspeler Eddie Redmayne) en Gerda Wegener (hoofdrolspeler Alicia Vikander). Het verhaal speelt zich af gedurende de jaren twintig en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over Einar’s beslissing om als vrouw Lili Ebe door het leven te gaan. Haar baanbrekende beslissing om als vrouw te gaan leven had grote invloed op hun huwelijk en kunst. Hoe lang kan haar partner empathie opbrengen voor haar verandering wordt op een treffende manier vertolkt.
Het liefdesdrama is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Ebershoff ‘Het Deense Meisje’.

De film heeft 3 Golden Globe nominaties ontvangen in 2015 voor; ‘best actor, best actress en best original score’.

The Danish Girl regie: Tom Hooper bekend van ‘Les Misérables en The King’s Speech’
Met: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard en Ben Whishaw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here