De Brits atlete Lauren Jeska is veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar voor een poging tot moord op een official van de Britse atletiekbond. De 42-jarige bergrenner stak haar slachtoffer vorig jaar met een keukenmes in zijn nek en hoofd. Ze verwondde ook twee anderen die tussenbeide probeerden te komen.

Jeska viel de man van de Britse atletiekbond, Ralph Knibbs, vorig jaar maart aan in het Alexander Stadium in Birmingham. Een van de steekwonden van de voormalige rugbyspeler was een gat van twee centimeter diep, waar volgens de verklaringen, het bloed uit spoot.

Geboren als man

Het slachtoffer was hoofd personeelszaken en welzijn van de Britse atletiekbond. Jeska had onenigheid gekregen met de bond, die een onderzoek was begonnen nadat er twijfels waren gerezen over haar geslacht.

Lauren Jeska is geboren als man en heeft zich laten transformeren tot vrouw. Ze was bang dat haar titels haar zouden worden ontnomen, als dat bekend zou worden. Jeska was Brits kampioen bergrennen in 2010 en 2012.

‘Kille precisie’

De atlete zou door het onderzoek in een geestelijke crisis zijn geraakt. Hoewel er psychiatrische rapporten over haar zijn uitgebracht, oordeelde de rechtbank in Birmingham dat Jeska haar aanslag had gepland en uitgevoerd met kille precisie. Ook acht de rechtbank de kans op herhaling aanwezig.

Bron: http://nos.nl/artikel/2163141-britse-transgender-atlete-veroordeeld-voor-poging-tot-moord-op-official.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here