De zeventig jarige Jenner, krijgt op sociale media te maken met een golf aan transfobe haat berichten, en dit naar aanleiding van haar deelname aan een realityprogramma dat nog moet worden uitgezonden.

Jenner is binnenkort één van de deelneemsters in het Britse realityprogramma ‘I’m A Celebrity Get Me Out Of Here, dat is zowat Expeditie Robinson, maar dan enkel met bekende deelnemers. Nog voor de show wordt uitgezonden gaat Caitlyn al vlot over de tongen, en lang niet altijd op een positieve manier…

Caitlyn is dit jaar veruit de bekendste deelnemer van de show. Als Olympisch kampioen en ouder van twee bekende modellen: Kylie en Kendall Jenner, kon het ook niet anders. Ze zou 500.000 pond hebben gekregen om samen met de andere celebs enkele weken op een onbewoond eiland te verblijven. Daar moet ze allerlei proeven doorstaan, en als ze pech heeft zelfs enkele kevers eten als uitdaging.

Op zich al genoeg om over te praten, maar op Twitter is er een veel verontrustendere trend aan de gang. Kijkers die niet blij zijn met haar deelname noemen de bekende transgendervrouw bij het verkeerde geslacht, en gebruiken daarnaast ook haar oude naam: Bruce Jenner. Het gaat niet om slechts enkele twitteraars, maar om een vloedgolf aan haatberichten die bewust inspelen op haar geslachtsverandering.

‘Ik was er even niet goed van, toen ik mijn sociale media opendeed’, schrijft Metro-journaliste Emma Kelly. ‘Mensen wilden haar bewust in verlegenheid brengen door haar oude naam te gebruiken, en haar geslacht te ontkennen.’

Sommige haters op sociale media gingen nog een stap verder, en beweerden dat het programma Caitlyn niet mocht adverteren als ‘houder van een Olympische gouden medaille’, omdat ze die won voor haar geslachtsverandering.

Wel, laat me het even aan jullie uitleggen, aldus Kelly. ‘Dat zijn niet gewoon bitsige twittergrapjes, dat is transfobie. En dat is niet oké. Je hoeft haar niet aardig te vinden. Ik vind haar persoonlijk ook arrogant overkomen en ik vind haar openlijke steun voor president Trump bovendien vreselijk. Maar je mag haar geslacht niet ontkennen. Een transvrouw is een vrouw, en een transman is een man. Punt, andere lijn. Caitlyn heeft iets goeds gedaan voor de holebi & transgender+ gemeenschappen door haar transitie zo duidelijk in beeld te brengen. Daarmee kan ze anderen de moed geven om zelf die stap te zetten. Maar als transgender jongeren zien dat zelfs een lid van de familie Kardashian geen steun krijgt van het grote publiek, welke hoop is er dan nog voor hen?’
Privé leven
Jenner werd wereldrecordhouder op de tienkamp, nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen en werd eenmaal olympisch kampioen. Hierna profileerde Jenner zich als schrijver, acteur en filmproducent. In 1986 werd Jenner opgenomen in de US Olympic Hall of Fame.

Van 1991 tot 23 maart 2015 was Jenner getrouwd met Kris Houghton. Het samengestelde gezin van Jenner en Houghton stond vanaf 2008 centraal in de Amerikaanse realityserie Keeping Up with the Kardashians, waarin naast hun gezamenlijke kinderen Kendall en Kylie Jenner ook de kinderen van Houghton uit haar eerdere huwelijk met advocaat Robert Kardashian te zien waren. Houghton was de derde vrouw van Jenner, wiens eerdere huwelijken gezamenlijk vier kinderen hadden opgeleverd.

In 2015 gaf Jenner aan verder als vrouw door het leven te gaan en voortaan de naam Caitlyn als voornaam te voeren. Tevens was Jenner na de transitie twee seizoenen te zien in een eigen reality serie, I Am Cait.

Bron: https://holebi.info/phpnews/kortnews.php?action=fullnews&id=18051

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here