Rockchick en guitarqueen Fiona de Wilde heeft de afgelopen twee jaar tientallen clips van bekende rocknummers opgenomen waarin ze zelf de hele band speelt en alle instrumenten (op de drums na) zelf bespeelt. Er was echter één nummer waar ze zich maar niet aan waagde en dat was het meest beroemde travestie-nummer uit de geschiedenis van de rock: Lola van The Kinks.

Dit nummer dat in 1970 uitkwam was gelijk een enorme hit. Tot die tijd werd er in de popmuziek niet over crossdressing gezongen. Er was in Engeland wel een theatercultuur van dragqueens maar dat was toch vaak komisch bedoeld. Ray Davies, de schrijver van Lola, zegt dat het nummer geïnspireerd is op een avontuur dat hun manager in Parijs meemaakte. Hij danste in een nachtclub met een prachtige vrouw die achteraf een man bleek te zijn.

Het nummer Lola kent veel prachtige regels. De eerste moest vanwege de reclame door de BBC veranderd worden. The Kinks zongen namelijk: “I met her in a club down in old Soho where you drink champagne and it tastes just like coca-cola”. Vanwege de openlijke reclame moest Ray Davies het veranderen en het werd toen ‘cherry-cola’.

Opmerkelijk genoeg had de BBC geen enkele moeite met het overduidelijke travestie-element. In Nederland weigerde de toenmalige N.C.R.V. het nummer te draaien. Desondanks bereikte het nummer in september 1970 de eerste plaats in de Nederlandse Top 40.

De versie van Fiona de Wilde is aanmerkelijk steviger dan die van The Kinks. Het nummer opent met een snerpende gitaar en ook verder is het veel ruiger dan het origineel. Nu ze Lola eindelijk heeft opgenomen is Fiona er ook wel erg blij mee. Ze noemt het zelf een droom die waarheid wordt. Want zeg nou zelf, welk nummer past er beter bij een T-girl rockchick dan Lola?

https://www.youtube.com/watch?v=jSG5mHOH3r4&feature=youtu.be

Artiest auteur: Fiona

Vorig artikelWijzigingen geslachtsregistraties blijft pieken in België
Volgend artikelCaitlyn ontvangt veel transfobe haat berichten op sociale media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here