Tijdens de internationale dag tegen homofobie, bifobie, interseksefobie en transfobie (IDAHOT) heeft de Canadese regering een wetsvoorstel ingediend tegen discriminatie van transgenders. De regering wil met het wetsvoorstel uitbreiding van de huidige discriminatiewet.

Als de uitbreiding van de wet wordt aangenomen worden transgenders impliciet beschermd tegen discriminatie en haatmisdaad. Premier Justin Trudeau verklaarde gisteren dat alle Canadezen het recht hebben een leven te leiden zonder stigmatisering en vervolging. Als een misdaad wordt gepleegd vanwege iemands genderidentiteit, moet een rechter dat voortaan als verzwarende omstandigheid meewegen.

De regeringspartij van Trudeau heeft een meerderheid in het parlement en het wetsvoorstel zal vrijwel zeker worden aangenomen. Obama en Premier Justin Trudeau

In tegenstelling tot de Amerikaanse zuiderburen waar de Republikeinen in enkele staten zich heftig verzetten tegen transgenders over hun WC en kleedkamer gebruik neemt de Canadese regering duidelijk stelling tegen conservatieve invloeden en geeft transgenders extra bescherming als het wetsvoorstel wordt aangenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here