De woorden van Donald Trump dat er geen transgenders thuis horen in het Amerikaanse leger heeft veel losgemaakt. Trump wordt door vakbonden van militairen verweten dat hij respectloos omgaat met de transgenders die in het verleden hun leven hebben geriskeerd voor het beschermen van de VS. Op dit moment schijnen er in het Amerikaanse leger meer dan 15.000 transgenders te dienen.

De Nederlandse t-girl Fiona de Wilde, die een collectie van rockcovers op youtube publiceert, heeft speciaal naar aanleiding van Trump’s woorden een cover opgenomen van het nummer ‘In the army now’ van Status Quo. Het uitvoeren van dit nummer, dat ooit geschreven werd door het oer-Nederlandse duo Bolland en Bolland, is bedoeld om alle transgenders te steunen in hun strijd voor gelijke rechten, niet alleen in het leger maar in de hele samenleving.

Fiona, die zelf net als Trump nooit in dienst gezeten heeft, gebruikt in de clip op internet gevonden beelden van CNN, die uitgezonden zijn bij het begin van de eerste golfoorlog. Onder het motto ‘shock and awe’ waren de Amerikanen begonnen met, wat zij zelf noemden, precisie-bombardementen op Irak. Met die beelden op de achtergrond speelt en zingt Fiona ‘You’re in the army now’.

Fiona de Wilde heeft inmiddels meer dan 16 rockklassiekers op youtube geplaatst. Recentelijk heeft ze nummers toegevoegd van Jimi Hendrix (Purple Haze), Alice Cooper (School’s out), Genesis (The Lamb lies down on Broadway) en Tina Turner (Nutbush City Limits). Je kunt haar youtube-kanaal vinden met de zoekterm fionadewilde00

In the army now (cover)

https://www.youtube.com/watch?v=0DtUgL35qH4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here