Nieuwe ‘Batgirl’ film van Adil en Bilall krijgt een trans personage en dat is een primeur bij DC Comics

Voor de eerste keer krijgt een DC Comics film een openlijk transgender personage. En dat dankzij niemand minder dan het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. De Belgische filmmakers regisseren de nieuwe DC Comics film “Batgirl”.  Het trans personage in die film zal gespeeld worden door actrice Ivory Aquino, die net als haar personage transgender is.

In mei vorig jaar werd aangekondigd dat de Belgische filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah de nieuwe “Batgirl”-film zullen regisseren. El Arbi en Fallah regisseerden eerder al de internationale film “Bad boys for life” met Amerikaanse steracteur Will Smith. Voor “Batgirl” kozen de regisseurs voor Leslie Grace in de hoofdrol, die haar debuut maakte in de musical “In the heights”. Grace neemt dus de rol van “Batgirl” op zich, dat is de vrouwelijke tegenhanger van superheld “Batman”.

De sidekick en beste vriendin van “Batgirl” is Alysia Yeoh,  het eerste openlijk trans personage in een DC film. De Filippijnse Ivory Aquino, zal gestalte geven aan het personage van Alysia Yeoh. Voor Aquino is het echter niet de eerste keer dat ze een trans personage zal spelen. In 2017 portretteerde ze de rol van transgender activiste Cecilia Chung in de miniserie “When we rise”.

DC Comics is een van de grootste Amerikaanse uitgevers van comics en gerelateerde media. Een aantal populaire films van DC zijn “Birds of prey”, “Joker” en “Suicide squad”. “Batgirl” met een Belgische toets én trans personage, kun je later dit jaar bekijken op HBO Max.

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/01/25/dc-krijgt-eerste-trans-personage-dankzij-adil-el-arbi-en-bilall/

Vorig artikelHoe dien je een klacht in wegens genderdiscriminatie?
Volgend artikelCOC Nederland blij met voorstel verbod ‘LHBT-genezing’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in