Het Movies that Matter Festival kent verschillende competities waarbij een (internationale) jury een award uitreikt aan de winnende film of regisseur: Activist, Camera Justitia, Dutch Movies Matter, Grand Jury Documentary, Grand Jury Fiction en Students’ Choice.

Transgender thema uitgelicht:

Petite Fille ; Sébastien Lifshitz

GRAND JURY DOCUMENTARYDUTCH PREMIERE

Beschikbaar ; do 22 april 17:00 –
ma 26 april 01:00
ONLINE
On Demand

lichaam van een jongen. Maar ze voelt zich helemaal geen jongen: Sasha is een meisje. Haar ouders doen alles om haar jeugd zo gelukkig mogelijk te maken, maar de school wil Sasha niet als meisje zien. Warme documentaire over identiteit en acceptatie.

‘Als ik groot ben, word ik een meisje’, zei Sasha toen ze nog maar 3 was. Toen haar moeder Karine haar vertelde dat dat niet kon, brak Sasha’s hart. Voor Karine waren Sasha’s tranen het begin van een missie om haar dochter geaccepteerd te krijgen precies zoals ze is.

In een prachtige en tedere stijl observeert regisseur Sébastien Lifshitz Sasha terwijl ze speelt, zich mooi aankleedt en balletlessen volgt. De kijker komt zeer dicht bij Sasha emoties en gezichtspunt te staan. Als Karine en Sasha een psychiater bezoeken, voelen we het gewicht op de schouders van het meisje op een leeftijd waarop ze zo zorgeloos mogelijk zou moeten zijn. Gelukkig wordt ze omringd door liefdevolle ouders, broers en zussen. En als het schoolhoofd en de docenten op school Sasha niet als meisje willen behandelen, weigert Karine zich daarbij neer te leggen.

Credits

REGISSEUR Sébastien Lifshitz

JAARTAL 2020

LAND Frankrijk

SOORT Documentaire

DUUR 85 minuten

TAAL Frans ONDERTITELING NL | EN

Bron: https://moviesthatmatter.nl/?gclid=EAIaIQobChMIhoGnnPL17wIVgQCLCh2gywScEAAYASAAEgLqpvD_BwE

Vorig artikelArkansas verbiedt als eerste staat behandelingen voor jonge transgender personen
Volgend artikelHelft Nederlanders heeft begrip voor non-binair zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here