Grote teleurstelling bij Noah, een driejarig Brits jongetje: de peuter kreeg te horen dat hij in Disneyland Parijs niet mag meedoen aan het Princess for a Day-arrangement omdat hij geen meisje is. Nadat zijn moeder er gisteren een open brief over had geschreven, heeft Disneyland excuses aangeboden.

Volgens zijn moeder, Hayley McLean-Glass, is Noah zo ongeveer ‘de grootste fan ter wereld’ van Elsa, één van de prinsessen uit de Disneyfilm Frozen. In de open brief legt ze uit waarom ze hem wilde aanmelden voor Princess for a Day.

Verrassingspakket

Maar toen ze hem had aangemeld, kreeg ze direct een mailtje terug van Disneyland Parijs: “Op dit moment is het niet mogelijk om Princess for a Day te boeken voor een jongen.” Wel kreeg ze het aanbod om een speciaal prinsessen-verrassingspakket voor hem te kopen. Prijs: 300 euro.

Op de website van Disneyland Parijs is te lezen wat een Princess for a Day-arrangement inhoudt: “Laat de wens van elk meisje uitkomen met een echte prinsessen-make-up en hairstyling-sessie: een sprookjesachtige transformatie die ze altijd zullen koesteren.”

‘Voor alle kinderen’ 

Hayley kon haar teleurstelling niet verbergen toen ze van Disneyland te horen kreeg dat Noah daar niet aan mocht deelnemen. “Welk vreselijk lot staat mijn zoontje te wachten”, schreef ze in haar open brief, “als hij een jurk aantrekt?”

De Britse krant The Guardian vroeg het attractiepark in Frankrijk vandaag om commentaar. Disneyland ging door het stof. “Deze attractie is beschikbaar voor alle kinderen tussen 3 en 12 jaar en we hebben de familie benaderd om te laten weten dat het ons spijt dat ze onjuiste informatie hebben doorgekregen.”

‘Op zichzelf staand incident’

Volgens Disneyland Parijs was het niet de bedoeling het gezin verdriet te doen. Er zou geen beleid bestaan om jongens stelselmatig te weigeren bij Princess for a Day. “We nemen dit hoog op en bieden Hayley en Noah onze oprechte verontschuldigingen aan voor de opschudding.”

Het park spreekt van een ‘op zichzelf staand incident’. “We gaan ervoor zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt.”

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/opmerkelijk/disneyland-zegt-sorry-natuurlijk-mogen-ook-jongetjes-prinses-zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here