CONTEST Museum MORE roept hen op deze levenskunst á la Mathilde te tonen. Paradijsvogels, uitzinnige uitdossingen, look-al-likes. Deelnemers kunnen t/m 1 september een foto van zichzelf plaatsen op de Facebook-pagina van Museum MORE of inzenden via mathilde@museummore.nl.

MATHILDE MUZE EVENT De prijsuitreiking vindt plaats op 9-9-2017 in Kasteel Ruurlo, in aanwezigheid van MORE’s eigen Mathilde, vereeuwigd door Carel Willink in 1975. Tijdens het event kunnen bezoekers zich laten opmaken á la de Muze. Mathilde-biograaf Lisette de Zoete geeft een lezing en… more.

Hoofdprijs is een overnachting in de huwelijkssuite – uiteraard met hemelbed – van Kasteel Ruurlo.

De jury:
Ype Koopmans, artistiek directeur Museum MORE
Louis van Beek, vertolker van Mathilde in de Theater Zeelandia-productie die genomineerd werd voor de prestigieuze Louis d’Or-prijs voor beste mannelijke hoofdrol.
Karen van Ede, beautydirector van VOGUE. 

Laat u inspireren in het grootste museum voor modern realisme.

Museum MORE | Kasteel Ruurlo 7-7-2017 Vandaag, op de geboortedag van Mathilde de Doelder (1938-1977), geeft Museum MORE de aftrap voor een ode aan de vrouw die zichzelf onsterfelijk maakte met slechts haar voornaam: Mathilde. Levend kunstwerk. Muze. Ze werd verguisd en bewonderd. Geen polder-model maar extravagantie, was haar levensmotto. “Maar omdat je hier in Holland woont en er 700 jaar puriteins bloed door de aderen stroomt, mag je natuurlijk niet zo pronkzustig als ik zijn. Ze inspireerde mensen in de T wereld net zoals Nina Hagen in Duitsland behoort ze tot de grootste vrouwelijke Drag Queens van de jaren ’70 en ’80.
” Nog altijd is zij een inspiratie voor velen. Voor modeontwerpers zoals Victor & Rolf, stijlmakers als Vogue, maar ook ‘gewone’ mensen (M/V/GQ) die de kunst van het leven zichtbaar maken.

Mathilde: onsterfelijk in volle glorie 

Denk aan Iris Apfel, de hoogbejaarde New Yorkse paradijsvogel. Of denk aan Lady Gaga en haar uitzinnige uitdossingen. Zó kleurde Mathilde Willink in de jaren zeventig het straatbeeld van Amsterdam. Een levend kunstwerk, immer gehuld in sprookjesachtige, tot de navel gedecolleteerde creaties van Fong-Leng, gecombineerd met hysterische make-up en dik, blond haar, dat nog dikker was gemaakt met strengen haar van Noorse nonnen. Waar Mathilde verscheen, knisperde het meteen van de energie. Passanten stopten en keken haar na, trambestuurders waarschuwden passagiers: „Alle ogen naar rechts, daar loopt Mathilde!”. Bron: NRC, Arjen Ribbens, 27-12-2016

Museum MORE | Kasteel Ruurlo
Kasteel Ruurlo ging 27 juni jl. open voor publiek en is de tweede locatie van Museum MORE. Het kasteel is een initiatief van Hans en Monique Melchers en hergbergt de grootste collectie werken van schilder Carel Willink. In 9 dagen tijd heeft het 6.500 bezoekers ontvangen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here