Transgender Philippa York bij grote publiek beter bekend als voormalig wielrenner Robert Millar geeft tijdens de Tour de France commentaar bij ‘ITV Cycling’ in Engeland. De Schotse Philippa kwam in 2000 uit de kast als transgender vrouw en na een succesvolle transitie leefde ze verder als Philippa York.

Geboren in een familie met heel succesvolle wielrenners kreeg ze het koersen met de paplepel ingegoten. Als wielrenner was de nu 58 jarige Philippa zeer succesvol. Als echte ‘berggeit’ won ze in 1984 de bolletjestrui in de Ronde van Frankrijk en eindigde vierde in het algemeen klassement. Omdat zij en haar familie na haar transitie werden lastiggevallen bleef ze jarenlang buiten de publiciteit. De tijd is in positieve zin veranderd ‘Er is veel meer begrip’ zegt York in het blad Cycling News.

Zowel in Nederland als België zijn meerderde transgender vrouwen actief in het wielrennen. Onze voormalige Travestie.org internet website specialist Nathalie van Gogh koers nog steeds zeer succesvol in het vouwen wielrennen. Ze won de afgelopen jaren een paar mooie koersen. Door haar intensieve wielercarrière is ze niet meer actief betrokken bij deze website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here