Julius voelt zich van jongs af aan niet thuis in zijn lichaam. Een onrust, aangewakkerd door de stem van zijn gedachten, teistert hem. Alleen op stiekeme momenten, wanneer hij zich hult in vrouwenkleding, vindt hij rust. De rol die hij voortdurend moet spelen put hem uit en de stem blijft maar fluisteren. Julius doet er alles aan de stem te negeren en probeert een fijn leven te leiden als geslaagd man. Maar een goede baan, ware liefde, seks en wilde feesten bieden slechts tijdelijk afl eiding. Dan lonkt de dood als enige uitweg. Net op tijd redt een vriendin hem door hem zijn ogen te openen. En dan weet Julius dat hij onmogelijk aan zichzelf kan ontsnappen. Een enkeltje Venus is een indringende psychologische roman over de zoektocht naar identiteit en de verschillende gradaties van liefde. 

Recensie

Al op jonge leeftijd voelt Julius zich niet thuis in zijn lichaam: geboren als man voelt hij zich vrouw. Op school wordt hij gepest en uitgescholden voor homo. In vrouwenkleding en met make-up voelt hij zich prettig. Toch probeert Julius een leven te leiden als een geslaagd man en hij trouwt met Valerie. De behoefte om zich af en toe als vrouw te verkleden en zijn onbehagen blijven echter. Nina, een collega met wie hij bevriend is, doorziet hem en alleen aan haar vertelt hij over zijn vrouwelijke gevoelens en zijn haat tegen zijn mannelijke eigenschappen. Inmiddels vader probeert hij zelfmoord te plegen, maar Nina weet hem daarvan te weerhouden. Julius besluit om nu echt vrouw te willen worden, Julia. Onderzoek wijst uit dat hij genderdysforie heeft en in aanmerking komt voor een geslachtsaanpassende operatie. Aangrijpende psychologische roman over transseksualiteit, geschreven in de ik-vorm. De auteur (1985) debuteerde met de thriller ‘Rood licht’ (2010)

Over de schrijfster.

Milou van der Will (Naarden, 1985) is freelancejournalist en schrijver. Ze schreef twee thrillers, Rood licht en Breekijzer, die beide raakten aan maatschappelijke onderwerpen en die door pers en lezers lovend werden ontvangen. Ook voor sprak ze uitgebreid met specialisten en ervaringsdeskundigen.

De Bezige Bij, Amsterdam, 2013

Bronnen:

http://www.bol.com/nl/p/een-enkeltje-venus/9200000010081156/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here