“I met her in a club down in old Soho

Where you drink champaign and it tastes like cherry cola

She walked up to me and she asked me to dance,

I asked her her name and in a dark brown voice she said Lola”

Het bekendste nummer over travestie is ongetwijfeld Lola dat in 1970 werd geschreven door Ray Davies van The Kinks. Het nummer gaat over een man die in een nachtclub een vrouw ontmoet die een man blijkt te zijn. Het was voor het eerst dat travestie in een popliedje aan de orde kwam. Veel radiostations wilden het nummer niet draaien, waaronder de NCRV in Nederland.

De Rotterdamse T-girl Fiona de Wilde heeft met het nummer ‘Lola is back’ een eerbetoon willen maken aan dit voor haar en vele andere t-girls zo baanbrekende nummer. In deze eigen compositie is Lola, net als de schrijver Ray Davies en Fiona zelf, een dagje ouder. Ze houdt nog steeds van dansen en uitgaan. In het nummer zitten diverse verwijzingen naar The Kinks en Ray Davies, die vorig jaar zelfs tot sir Ray Davies geridderd werd.

Daarnaast heeft Fiona weer een aantal rockclassics toegevoegd aan haar ‘ultimate crossdress rockcover collection’. Zo heeft ze zich gewaagd aan de discoklassieker ‘staying alive’ dat een funky touch heeft gekregen en waaraan blazers zijn toegevoegd. Op de achtergrond zijn beelden van de film Saturday night fever en een superjonge John Travolta te zien. 

Een nummer waar Fiona zelf heel trots op is is ‘While my guitar gently weeps’ van The Beatles. In een decor van collagebeelden en Beatle-kunst speelt en zingt Fiona dit meesterwerk. Met name de gitaarsolo op het einde rockt als nooit tevoren. Op haar youtube-kanaal heeft Fiona erbij gezet ‘the best guitarsolo ever played by a transvestite’. Met een knipoog, weliswaar, want dat weet je natuurlijk nooit.

Het derde nieuwe nummer bevat prachtige beelden van Berlijn en de Berlijnse metro. Het is ‘Lust for Life’ dat door David Bowie voor Iggy Pop geschreven is toen beiden in Berlijn aan de Alexanderplatz woonden. Fiona heeft zichzelf als het ware in Berlijn ‘gemonteerd’ en zingt dit nummer met ongekende passie. Het is ook een mooi motto, Lust for life!

Je kunt alle video’s van Fiona vinden op haar youtube-kanaal fionadewilde00

Tribute to Lola

https://www.youtube.com/watch?v=dPmKXxhRnjE

Staying alive

https://www.youtube.com/watch?v=6_-RS2r89yI

While my guitar gently weeps

https://www.youtube.com/watch?v=gDlLuHp3d-k

Lust for life

https://www.youtube.com/watch?v=eq4xUtS34Aw

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here