Het Europees Parlement heeft conversietherapie of ‘homogenezing’ van holebi’s en transgenders veroordeeld. Het parlement maant lidstaten ook aan om conversietherapie bij minderjarigen te verbieden.

In de Europese Unie verbieden Malta, het Verenigd Koninkrijk en enkele Spaanse regio’s al conversietherapie bij minderjarigen. Onder die noemer vallen behandelingen van mensen om hetero en/of cisgender te worden. Het Europees Parlement wil dit in de hele Unie verbieden.

Het Europees Parlement nam het ‘Jaarverslag over de situatie van de grondrechten in de EU in 2016’ aan. Dat is een stand van zaken van de mensenrechten die neergeschreven zijn in het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie.

Het jaarverslag heeft oog voor holebi’s, transgenders en personen met een intersekse conditie (LGBTI). Het jaarverslag benadrukt het belang van onderwijs in de strijd tegen holebifobie en transfobie, het verdoordeelt de pathologisering van transgenders en roept lidstaten op de wijziging van m/v op identiteitsdocumenten te vergemakkelijken.

Het parlement roept lidstaten ook op de rechten van mensen met een intersekse conditie te vrijwaren en onnodige medische ingrepen te bestrijden.

Antidiscriminatie

Het parlement roept om de zogenaamde Horizontale Richtlijn aan te nemen. De Europese Raad van staatshoofden en regeringsleiders blokkeert deze richtlijn die discriminatie op grond van seksuele oriëntatie in onderwijs, diensten en goederen zou verbieden.

Verder kwam er een oproep om regenbooggezinnen vrij te laten reizen en verhuizen in de EU.
Bron: https://zizo-online.be/article/12822 3/03/2018 – 18:43

Timothy Junes

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here