De Nederlandse T-girl Fiona de Wilde publiceert op youtube zelf geproduceerde videoclips van bekende rocknummers. Ze kiest meestal nummers die geen hit zijn geweest maar die iedereen vaak toch wel kent. Classic rock, dus. Hieronder licht Fiona drie bekende nummers toe die zij in travestie heeft uitgevoerd. Je kunt de clips bekijken door op de links te klikken.

Pink Floyd – Young lust

“Dit is mijn favoriete nummer van The Wall van Pink Floyd. Vanaf het moment dat ik het voor het eerst hoorde was ik er weg van. Toen ik het ging opnemen was ik vast van plan om er een wat heftiger gitaarnummer van te maken. Er zijn heel veel Pink Floyd-coverbands die met veel succes de muziek exact naspelen maar dat is gewoon niet mijn ding. Daarom begint het nummer al met een sterk vervormde gitaar. Op 1.44 zingt de zangeres ‘make me feel like a real man’. Dat vond ik grappig, om in travestie te zingen dat ik me een echte man wilde voelen. Daarom zie je als je goed kijkt dat de zangeres na die zin even knipoogt.

https://www.youtube.com/watch?v=emjq_03LNcU

Queen – Tie your mother down

“Wat was dit een lekker nummer om te spelen. De lick van het intro lijkt ingewikkeld maar is feitelijk heel makkelijk te spelen. Ik had natuurlijk ook kunnen kiezen voor I want to break free waarin de leden van Queen in travestie figureren (Freddie met hele grote borsten, minirok en een snor achter de stofzuiger) maar dit vind ik gewoon een veel lekkerder nummer. Ik weet niet eens of het wel een single geweest is. Voor mij staat Queen met dit soort nummers nog steeds op eenzame hoogte.”

https://www.youtube.com/watch?v=Z794WUBZT_g

U2 – I still haven’t found what I’m looking for

“Dit is eigenlijk een soort troost-nummer voor de hele T-girl-community. We zijn allemaal op zoek, maar we vinden het misschien wel nooit en blijven daarom doorzoeken. Deze tekst kun je negatief interpreteren maar volgens mij heeft Bono dit juist als een positieve aansporing bedoeld. Heel veel guru’s zeggen dat ook: je moet genieten van de zoektocht. Als je er eenmaal bent wordt het saai. Ik herken dat wel, hoewel ik besef dat veel t-girls best een zware zoektocht hebben. Als troost voor hen, I still haven’t found what I’m looking for (and I like it!)”

https://www.youtube.com/watch?v=nOBXCnQTvXU

 

 

Vorig artikelGeen doktersverklaring nodig om van geslacht te wijzigen
Volgend artikelWijziging transgenderwet gaat niet ver genoeg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here