De organisatie G.L.A.A.D. ( Gay & Lesbian Alliance Against Defamation)lanceert een project met als doel anti holebi en anti transgender nieuws van journalisten, producers en Trump medewerkers te categoriseren. Volgens CEO Sarah Kate ‘we zien een ongekende hoeveelheid aan desinformatie en leugens verschijnen in de nationale media sinds Trump verkozen is als nieuwe Amerikaanse president’.

De bedoeling van TAP (Trump Accountability Project) is er om er voor te zorgen dat de Trump administratie de rechten van holebi’s en transgenders zal behouden in de Verenigde Staten, en nieuwsmedia enkel nog juiste informatie te laten brengen over haatuitspraken, haatmisdaden en discriminatie. Sarah Kate zegt ‘Deze ongebreidelde desinformatie, vaak verkondigd door Trump en zijn aanhang, draagt vaak bij tot een klimaat van haat en vijandigheid en brengt verschillende gemeenschappen waaronder de transgender gemeenschap in gevaar’.

De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation of Glaad is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor het stimuleren en bewaken van oprechte representatie van homo’s, bi’s en transgenders in de media als een manier om homofobie en discriminatie op grond van seksuele geaardheid en genderidentiteit te bestrijden.

Glaad is opgericht in 1985 in New York om te protesteren tegen de wijze waarop de New York Post in die tijd verslag deed van de aids-epidemie. Het werkterrein verlegde zich al snel naar Los Angeles: het hart van de Amerikaanse film- en televisie-industrie. Glaad wist onder andere de aandacht van het Amerikaanse en internationale publiek te richten op de door homohaat gemotiveerde moorden op Matthew Shepard en Brandon Teena (wiens levensverhaal onderwerp is van de film Boys Don’t Cry).

Vorig artikelDoor de WC-wet loopt North Carolina veel geld mis
Volgend artikelPaarse Vrijdag 9 december a.s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here