Roze voor meisjes, blauw voor jongens, rokken voor vrouwen en pakken voor mannen… Traditionele man-vrouw labels worden steeds vaker in de ban gedaan, (denk aan de Hema met haar genderneutrale kinderkleding) maar verdwenen zijn ze zeker niet. Dat moet anders, vindt deze vader. Hakken aan, en gaan!

Robot ingenieur in rok

Drie jaar geleden begon Mark Bryan en inmiddels is hij helemaal om! Eerst een simpele hak onder een broek, nu draagt hij dagelijks een strakke kokerrok met naaldhakken (waar hij beter op loopt dan de gemiddelde vrouw). De Amerikaanse Bryan woont in Duitsland, werkt als robot ingenieur, is vader en getrouwd met een vrouw. “Ik ben een normale, getrouwde, hetero man die houdt van Porsche’s en mooie vrouwen. En ik ben iemand die het leuk vindt om rokken en hakken op te nemen in mijn dagelijkse garderobe. Kleding en schoenen moeten geen gender hebben. Kleding en schoenen moeten geen gender hebben.”

Onveranderd als mens

Op de vraag of zijn kledingvoorkeur van positieve invloed is geweest op zijn familie, heeft Bryan een duidelijk antwoord. “Positief, dat zou ik niet per se willen stellen, maar negatief in ieder geval niet. Ik ben nog steeds dezelfde vader en echtgenoot”, schrijft McGillMedia.

Het is mijn tijd niet waard om het aan hen uit te leggen.

De meeste mensen vinden überhaupt niet zo veel van zijn kledingkeuzes, vertelt hij. Het maakt 95 procent van de mensen niets uit wat je draagt, zolang het hen niet beïnvloedt, is zijn ervaring. Die andere vijf procent die hem wel uitschelden of nafluiten? “Die negeer ik gewoon”, laat hij weten. “Het is mijn tijd niet waard om het aan hen uit te leggen.”

Ik voel me trots in mijn kleding”, zegt Bryan. Waar hij eigenlijk al die perfect zittende kokerrokken op de kop weet te tikken? “Ik heb een heel talentvolle naaister gevonden!” De broeken die hij bij een pak koopt worden omgetoverd tot rok. Het perfect gematchte pak, maar dan mét een rok en zónder pantalon! Go Mark!

 

Bron: https://m.kro-ncrv.nl/how-to-be-a-man/kleding-en-schoenen-moeten-geen-gender-hebben-vindt-deze-vader

Vorig artikelGucci laat mannen jurken dragen
Volgend artikelDe directeur vond mijn nagellak en oogschaduw niet kunnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in