IDAHOT, op dinsdag 17 mei 2016.

De internationale dag tegen homofobie, bifobie, interseksefobie en transfobie.

In Nederland vieren we de dag met een estafette van activiteiten door het hele land onder het motto ‘Jezelf kunnen zijn, dat wil jij toch ook?’. Hierbij spreken veel bekende en minder bekende Nederlanders zich uit tégen LHBTI-fobie en vóór een inclusieve samenleving; een samenleving waarin seksuele gerichtheid en genderexpressie veelkleurig mogen zijn.

Op dinsdag 17 mei om 8.00 uur geeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen samen met de NS het startschot van IDAHOT Nederland 2016. Op Den Haag Centraal wordt de roze loper uitgerold, ontvangen reizigers een vrolijk goedemorgen van het burlesque duo Roxy Diamond en Roxy Sparkle en kunnen mensen die dat willen een #jezelfie maken: een foto met het thema van IDAHOT ‘jezelf kunnen zijn – dat wil jij toch ook?’. Ook kunnen reizigers ter plaatse in gesprek met ambtenaren van OCW en conducteurs van de NS over IDAHOT

http://idahot.nl/
trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Vi_tGaGyyM8
Bron: http://www.coc.nl/algemeen/idahot-2016-in-nederland-jezelf-kunnen-zijn-dat-wil-jij-toch-ook

‘Walk of Love’ door Utrechtse binnenstad

Op zaterdag 21 mei organiseren COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival voor de eerste keer een ‘Walk of Love’. Een kleurrijke en opvallende optocht dwars door de Utrechtse binnenstad. Iedereen die de boodschap ‘everyone has the right to love and be loved’ omarmd is van harte welkom om mee te lopen.

Met de ‘Walk of Love’ willen de organisatoren op positieve wijze de liefde vieren, in al haar diversiteit, en zoeken met deze tocht verbinding met alle Utrechters, midden in de Utrechtse binnenstad.
“Homo, hetero, bi, lesbisch of transgender: iedereen heeft recht op de liefde!” is de boodschap. In de week van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homo/Bi/Transfobie (17 mei), vragen ze hiermee op een opvallende manier aandacht voor seksuele en genderdiversiteit.
“De grootste regenboogvlag van Nederland vormt het middelpunt van de stoet”, aldus Joost de Vries van het Midzomergracht Festival.

De ‘Walk of Love’ start zaterdag 21 mei a.s. op het Utrechtse Domplein om 13.30 uur en eindigt tegen 15.00 uur op de Jacobibrug.

Braking news:
Een interview met Caitlyn Jenner’s met ABC’s 20/20 Diane Sawyer zij won de the GLAAD Outstanding TV Journalism Award on Saturday may15/16.
http://www.gaystarnews.com/article/caitlyn-jenner-diane-sawyer-glaad/#gs.diRGljk

 

Bron:  Idahot – COC Nederland – Ilga Europe  – Gaystarnews

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here