Trans vrouw actrice Laverne Cox vraagt aan de Amerikaanse kiezers Hillary Clinton te steunen. Laverne spreekt haar steun openlijk uit voor Clinton tijdens de Coming Out dag.

Bekijk de video door te klikken op onderstaande link

http://www.pride.com/lavernecox/2016/10/12/laverne-cox-wants-you-know-why-shes-hillary

Laverne Cox in de serie Orange is the new Black.

In hitserie ‘Orange is the new Black’ die zich afspeelt in een Amerikaanse vrouwengevangenis speelt transvrouw Laverne Cox een prominente rol.

De serie is gebaseerd op de bestseller van Piper Kerman. Eén van de hoofdrolspeelsters in de serie is Piper. Komische scenes  en verbaal en fysiek geweld wisselen elkaar in rap tempo af. De serie is doorspekt met lesbische liefdesscènes.

Laverne is een transgender actrice die in de serie Sophia Burset speelt. Ze vertolkt een prachtige rol als gevangeniskapster die haar geslachtsoperatie financierde met credit card fraude. Daarom is ze veroordeeld  en zit ze in een vrouwengevangenis. Haar medegevangenen en familieleden die bij haar op bezoek komen worstelen met haar besluit tot transitie.

Voor transgenders is de empathie en het gebrek eraan herkenbaar en realistisch vertolkt. Laverne zegt hierover: ‘er zijn nog steeds veel transgenders die het heel moeilijk hebben. Wij lopen nog steeds gevaar, simpelweg omdat wij willen zijn wie wij zijn. Ik hoop dat de aandacht die transgenders nu krijgen zich vertaalt in publiek beleid om ons leven ook echt beter te maken

Bron: www.pride.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here