Het Italiaanse fashion merk Diesel is een samenwerking aangegaan met het Duitse kledingmerk About You. Twee transgender modellen de Nederlandse Loiza Lamers en de Duitser Benjamin Melzer zijn de gezichten van de nieuwe campagne.

Loiza won in 2015 Holland’s Next Top Model en het Duitse model Benjamin Melzer was eerder transgendermodel op de cover van Men’s Health in Europa. 
Op 23-jarige leeftijd begon Benjamin Melzer met zijn transitie. Hij is fitness model en is de tweede transgender die een plaats krijgt op de cover van het magazine.

Bekijk de video hieronder:
https://www.youtube.com/watch?v=UEmSBXQn_hM

4 februari 2016
Loiza Lamers weigert contract bij modellenbureau Touché Models

Het transgendermodel Loiza Lamers won Holland’s Next Top Model. In de tussentijd is er veel gebeurd, zo heeft Loiza een drastische beslissing genomen in haar prille carrière.
Loiza Lamers wordt wereldnieuws door als transgender Holland’s Next Top Model te winnen. Een droomstart voor haar carrière. Het kersverse Top Model krijgt door de overwinning een contract bij modellenbureau Touché Models. Een mooi begin van een carrière op de catwalk. Maar het liep anders. Loiza wil helemaal geen contract met Touché Models… En dus trekt ze haar eigen plan. Dat zorgt voor opgetrokken wenkbrauwen, maar Loiza is vastbesloten.
“Ik wil graag aan de top komen en daar doe ik alles voor”
“Ik ben super trots dat ik heb gewonnen, ik doe ook geen afstand van de titel”, zegt Loiza in RTL Boulevard. “Ik wil graag aan de top komen en daar doe ik alles voor, daar zitten soms moeilijke beslissingen aan vast. Maar je moet ook weer verder en daar ben ik nu mee bezig.”
Volgens Anouk Smulders, presentatrice van Holland’s Next Top Model, zit er een aantal voorwaarden aan het contract voor de winnares van het programma. “En daar kon zij zich niet in vinden.” Anouk benadrukt dat ze dit an sich snapt, maar ze vindt wel dat Loiza te snel voorbij gaat aan wat een bureau als Touché Models voor haar als beginnend model kan betekenen. “Die hebben wel 25 jaar ervaring.”
Loiza stort zich nu dus op eigen kracht op de internationale modellenwereld.

Bron: RTL Nieuws/ RTL Boulevard
http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/lifestyle/winnares-hollands-next-top-model-weigert-contract

Wat eerder verscheen op www.transgender.nu beter bekend als www.travestie.org op 27 oktober 2015

Transgender wint Holland’s Next Top Model

Loiza Lamers een 20 jarige kapster uit Driel wint als eerste transgendervrouw ter wereld de verkiezing ‘Next Top Model’ in Nederland.

De mooie blondine won maandagavond afgetekend de tiende Nederlandse editie van het RTL 5 programma.

Ook won Loiza met de verkiezing een contract bij Touché Models ter waarde van 50.000 Euro.
In de finale versloeg zij Rachel Swaab, Celine Koningstein en Lisa Kapper.

Holland’s Next Top Model is de Nederlandse versie van America’s Next Top Model het programma is wereldwijd verkocht. Lamers is de eerste transgender vrouw die het programma op haar naam schrijft. Loiza doel om compleet vrouw te zijn is met haar eerste plaats tijdens de verkiezing tot Next Top Model volledig gelukt.

Op twitter stromen de reacties binnen. Veel transgenders vinden haar de terechte winnares en roepen op haar voortaan vrouw te noemen en geen transgender.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here