De verpakkingen van Always maandverband worden volledig genderneutraal, zo maakt producent Procter & Gamble bekend. Aan de producten zelf verandert niets, maar het vrouwelijke Venus-symbool verdwijnt van de verpakkingen nadat het merk vragen kreeg op Twitter.

“Kan iemand van Always uitleggen waarom het nodig is om het vrouwelijke symbool op hun producten te zetten?” vroeg Twitter-gebruiker Melly Bloom zich af. “Er zijn ook non-binaire en transgender mensen die afhankelijk zijn van jullie producten.”

Always ondernam meteen actie. Het Venus-symbool op hun verpakkingen wordt vanaf December uitgefaseerd. In februari 2020 zullen wereldwijd alle verpakkingen zijn aangepast.

“Always zet zich al meer dan 35 jaar in voor meisjes en vrouwen, en zal dat altijd blijven doen. Daarnaast staan we voor diversiteit en inclusiviteit en proberen we constant te luisteren naar de behoeften van onze klanten,” aldus moederbedrijf Procter & Gamble in een officieel statement aan NBC. Het bedrijf laat weten altijd te willen luisteren naar feedback om te zorgen dat al hun klanten tevreden zijn met hun producten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here