Ooit stond onze vereniging bekend als de “Landelijke Kontaktgroep Travestie en Transseksualiteit“. Maar de wereld om ons heen is aan het veranderen. We hebben daarom al een paar jaar geleden besloten om onze naam te veranderen in “Vereniging Genderdiversiteit“.

We hadden duidelijk het gevoel dat de oude naam oubollig was en niet meer in deze tijd paste. De nieuwe naam dekt juist volledig de lading: het gaat over diversiteit!

Onderzoek

Recent onderzoek toont aan dat dat gevoel klopte: in een onderzoek in opdracht van het Transgender Infopunt in België bleek dat steeds minder mensen zichzelf zien als travestiet. En dat is niet alleen maar omdat de term crossdresser tegenwoordig meer in de mode is.

Uit het onderzoek bleek dat mensen die zichzelf beschouwen als travestiet meestal ouder dan vijftig jaar zijn. Dat kan te maken hebben met hun voorgeschiedenis: ze hebben heel lang moeten leven in een maatschappij, waarin gender-non-conform gedrag absoluut niet werd geaccepteerd.

Wat kunnen wij hiermee?

We volgen als vereniging deze ontwikkelingen op de voet. In het meest recente nummer van Transformatie hebben we dan ook een samenvatting van dit onderzoek gepubliceerd. En daarnaast was er een herdruk van een artikel uit de Groene Amsterdammer, getiteld Transtrends (waarom steeds meer mensen van geslacht willen veranderen).

Eén ding is zeker: onze vereniging wil op de bres staan voor alle transgendermensen, ook mensen die op een gegeven moment even niet in het middelpunt van de belangstelling staan. Misschien een leuk thema om eens te bespreken in ons openbare forum

Bron: https://www.vereniging-genderdiversiteit.nl/2019/10/zijn-travestieten-een-uitstervende-groep/

Geplaatst op 26 oktober 2019 door Evelien 26 oktober 2019

Lidmaatschap vereniging genderdiversiteit

Wordt lid, steun de doelstellingen van de vereniging en ontvang het blad Transformatie. Als lid heb je stemrecht tijdens de ledenvergadering. Het lidmaatschap kost € 40,- per kalenderjaar. Je ontvangt dan 4 maal per jaar het verenigingsblad Transformatie.

Digitaal lidmaatschap

We kennen ook een Digitaal lidmaatschap voor maar € 20,- per jaar. Je ontvangt het blad Transformatie dan niet per post, maar kunt het zelf downloaden van deze site. Je bent dan wel volwaardig lid met stemrecht.

Nieuwsbrief

Als je nog niet klaar bent om lid te worden, maar wel graag op de hoogte wilt blijven, kies dan voor een abonnement op onze gratis digitale nieuwsbrief. Als welkomstgeschenk mag je één digitale Transformatie gratis downloaden.

 

Vorig artikelMaandverband wordt genderneutraal
Volgend artikelTinder blokkeert transgender mensen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here