Magnus een transgender Belgisch model boycot het Coachella festival  vanwege een holebi- en transfobe organisator.

Over enkele dagen gaat in Amerika Coachella van start. En hoewel de sterren haast over elkaar lijken te struikelen om aanwezig te kunnen zijn (en zo stijlvol mogelijk in beeld te komen) op het festival, zal je het Belgische transgendermodel Maxim Magnus (20) er niet kunnen spotten. “Ik wil geen geld geven aan een organisator die tegen holebi’s en transgenders is en de wapenlobby steunt”, klinkt het onomwonden.

In de eerste plaats viseert Maxim AEG-baas Philip Anschutz, wiens bedrijf Coachella organiseert. De man gaf in het verleden meermaals grote sommen geld aan organisaties die zeer uitgesproken tegen holebi en transgender gelijke rechten zijn. Zo gaf Anschutz onder andere geld aan The Navigators, een verzameling conservatieve organisaties die strijden tegen ‘alle seksuele handelingen die niet zijn zoals God ze bedoeld heeft’. Ter info: daaronder valt volgens The Navigators niet alleen incest en seksueel misbruik, maar ook homoseksualiteit, transseksualiteit en travestie.

Ook The Movieguide Awards mochten op steun van Anschutz rekenen. Voor wie zich afvraagt waarom dat problematisch is: The Movieguide Awards geven prijzen aan films die traditionele, religieuze waarden verdedigen. “Kirk Cameron had gelijk toen hij zei dat homoseksualiteit onnatuurlijk en destructief was”, aldus de organisatoren van de awarduitreiking.

Reden genoeg voor Magnus om niet meer naar Coachella te willen gaan. “Toen ik jonger was, wilde ik graag naar Coachella”, schreef Magnus afgelopen weekend op haar Instagram Stories. “Maar dat was voor ik wist dat ik hier in feite niet welkom ben… Daarom roep ik ook op tot een boycot van het festival. Al besef ik dat het moeilijk is…”

Toch is Maxim niet de eerste die zich negatief uitspreekt tegen het festival. Ook Brits model en openlijk lesbisch Cara Delevingne liet weten het festival te boycotten. Zowel Maxim als Cara vinden het bovendien jammer dat andere sterren zich duidelijk niets aantrekken van het holebi- en transfobe gedrag van de organisator.

Het Coachella-festival trekt voornamelijk veel Amerikaanse beroemdheden die zich maar al te graag laten bewonderen door de vele fans. Het is een beetje, naast een muziek festival met tal van optredens, een feestje van bekeken en gezien worden voor celebrities.

Wie is Maxim Magnus in het kort
Magnus werd geboren als jongen. Rond haar 14 à 15 jaar werd ze zich bewust van haar genderdysforie. In het jaar 2016 onderging ze op 18-jarige leeftijd een geslachtsverandering in het Universitair Ziekenhuis Gent. In 2017 debuteerde ze op de Londense modeweek. Voorts deed ze onder andere campagnes voor Gucci en Nike. In 2018 liep ze onder meer mee in de show van Alessandra Rich te Parijs. Ze groeide op in Schilde, maar verhuisde later naar Londen om er modecommunicatie te studeren.

Bron: https://holebi.info

Vorig artikelKortings actie Amolux Diamond NU voor €178.00 en Amolux Ruby voor €116
Volgend artikelGeen doktersverklaring nodig om van geslacht te wijzigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in