De 14-jarige Corey is het middelpunt geworden van een heftige discussie die Amerika al wekenlang bezighoudt. De centrale vraag: is het verantwoord om dit meisje naar het mannentoilet te sturen?

Corey Maison haalde vorige jaar het nieuws omdat ze na heel lang wachten eindelijk haar wens in vervulling kon laten gaan. Ze mocht eindelijk beginnen aan haar hormonenkuur om te worden wat ze al jaren zo graag wilde: een vrouw.

Wc-discussie

Nu is Corey het middelpunt van een verhitte wc-discussie in de Verenigde Staten, schrijft de Mirror In de Amerikaanse staat North Carolina is een nieuwe wet aangenomen waarbij het voor transgenders verboden wordt om toiletten van het tegenovergestelde geslacht te gebruiken. Wie dus als man geboren is en later als vrouw door het leven gaat, moet tóch naar het mannentoilet.

Omstreden wet

Die omstreden wet is voor fotograaf Meg Bitton aanleiding geweest om een foto te maken van Corey. Hij postte die foto op Facebook met bijbehorende tekst: “Als dit JOUW dochter was, zou jij het dan een goed idee vinden dat ze verplicht naar een mannentoilet moest? Ik niet. Wees eerlijk. Wees aardig. En behandel mensen zoals jij ook behandeld wil worden.”

De foto is inmiddels op Facebook meer dan 25 duizend keer gedeeld. Veel mensen zijn het eens met de fotograaf. Overigens is er meer protest tegen de omstreden wet. Zanger Bruce Springsteen gaf eerder al aan dat hij niet meer in de staat wilde optreden.

Bron: RTL nieuws en The Mirror

vmx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here